Отборите на Англия и САЩ се класираха за осминафиналите на

...
Отборите на Англия и САЩ се класираха за осминафиналите на
Коментари Харесай

Пулишич изпрати САЩ в осминафиналите на Мондиал 2022, Англия спечели група В

Отборите на Англия и Съединени американски щати се класираха за осминафиналите на Мондиал 2022, откакто завоюваха последните си мачове от група В на шампионата. В основния конфликт сред Съединени американски щати и Иран американците реализираха най-малък, само че доста скъп триумф с 1:0, с помощта на гол на Кристиян Пулишич в края на първото полувреме. По същото време Англия разруши Уелс с 3:0 в английското дерби и приключи преди всичко в групата.

На стадион " Ал Тумама " в Доха Иран имаше потребност от тъждество против Съединени американски щати, с цел да си обезпечи излизане от групата, само че американците бяха по-настойчиви и стигнаха до подобаващ триумф. Играчите на Грег Берхалтер мъчно стигаха до чисти голови положения, макар че владееха повече топката, само че в 38-та минута съумяха да пробият отбраната на противника с акуратен дълъг пас на Уестън Маккени, който откри Сержиньо Дест, а бранителят на Милан отклони към Пулишич, който се разписа от непосредствена непосредственост. Крилото на Челси получи травма при отбелязването на гола и на почивката бе сменен.

През втората част иранците се пробваха да се върнат в мача, само че им липсваха хрумвания в офанзива, до момента в който Съединени американски щати се отбраняваха самоуверено и не позволиха съществени рискове пред вратата си. В последна сметка американците завоюваха с 1:0 и по този начин приключват на второ място в групата с пет точки и ще играят в осминафиналите.

В другия мач от групата Англия победи Уелс с 3:0 след два гола на Маркъс Рашфорд и един на Фил Фоудън и приключи преди всичко със седем точки. Иран остава на трета позиция с три точки, до момента в който Уелс приключва на последното място с една точка.

Така Англия ще срещне Сенегал в осминафинална борба на 4-ти декември, неделя, от 21:00 часа, до момента в който ден по-рано Съединени американски щати ще премери сили с Нидерландия. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР