Отборите на Алжир и Тунис постигнаха минимални победи с по

...
Отборите на Алжир и Тунис постигнаха минимални победи с по
Коментари Харесай

Алжир и Тунис направиха важна крачка към класиране на Световното по футбол след победи като гости

Отборите на Алжир и Тунис реализираха минимални победи с по 1:0 в първите срещи от баражите в зона Африка по пътя към Световното състезание. Алжирците се постановиха над Камерун като посетител в Дуала с попадение на.

Също като посетител Тунис прекърши в Бамако с автогол на. Така двата тима от Северна Африка взеха доста сериозна преднина преди реваншите.

Снажният нападател на Алжир Слимани усили сметката си на осем гола в Световните квалификации, откакто се разписа в 40-ата минута с глава след центриране от свободен удар. Във вторник срещата-реванш в Блида ще даде отговор дали Алжир ще се класира за пети път на Световни финали.

Алжир се върна на стадиона в Дуала, където през януари отпадна от Екваториална Гвинея в шампионата за Купата на Африканските народи. Селекционерът Джемал Белмади отхвърли да натисне паник-бутона в тима си и заложи на много от оня тим. В 13-ата минута Слимани пропусна чисто състояние да вкара, само че в 40-ата не сбърка.

За Камерун дебют като старши треньор направи някогашният бранител Ригоберт Сонг. Най-доброто състояние за гол за техния тим пропусна Карл Токо Екамби, чийто рисков изстрел беше избавен от някогашния вратар на Славия и ЦСКА Райс Мболи.

В Бамако Мали отстъпи с 0:1 на Тунис, като 21-годишният Муса Сисоко си вкара автогол в 36-ата минута при своя четвърти мач за страната. Само четири минути по-късно същият защитник направи вечерта си още по-неприятна, откакто си изпроси червен картон, откакто препъна откъсващия се нападател на тунизийците Сейфедин Жазири тъкмо пред границата на наказателното поле.

Въпреки това, Мали имаше своите шансове преди почивката, само че неприятният завършващ удар се оказа проблем. И с 10 души те резервираха същия интензитет и през второто полувреме, само че нямаше по какъв начин да стигнат до тъждество. Дебют на треньорския пост на Тунис направи новия ментор Жалед Кадри.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР