Отборите на Алавес и Ейбар не се победиха в обедния

...
Отборите на Алавес и Ейбар не се победиха в обедния
Коментари Харесай

Алавес изпусна добър шанс да се настани в зона Шампионска лига

Отборите на Алавес и Ейбар не се победиха в обедния дуел от съботната стратегия на Ла Лига. Двата отбора си размениха по един гол след втората част, като по този метод останаха в играта за разпределение на европейските квоти в края на акцията. Домакините остават на петото място с актив от 41 пункта, до момента в който противниците им през днешния ден са десети с шест по-малко.

Първото полувреме на " Естадио Мендизоротоза " предложи много борба и по-малко футбол. Една концепция по-чистите положения бяха за домакините, само че стигнеше ли е до заплаха, на точното място беше сръбският пазач на Ейбар - Марко Дмитрович.

Раздвижване по трибуните имаше незабавно след подновяването на играта, когато Алавес удари след отлична контраофанзива. Джони сътвори прословут спринт от своето наказателно поле съвсем до това на противника, след което насочи страховит извеждащ пас за Такаши Инуй. Японецът изигра обстановката доста мъдро и с техничен изстрел не остави късмет на вратаря за 1:0.

Инкасираното попадение " разсъни " гостите, които сътвориха няколко чисти положения пред Пачеко. Едно от тях разумно се трансформира и в попадение в 71-ата. Фабиан Ореяна направи пробив по фланга, след което пусна за непокрития на дузпата Кардона, за който беше елементарно да изравни за 1:1.

В 81-ата минута Томас Пиня можеше да се трансформира в воин за домакините, откакто отбита топка попадна в неговите крайници и той насочи изстрел без подготовка. За жал на техничаря, коженото кълбо мина на сантиметри от страничната греда.

В идващия кръг Алавес гостува на последния Уеска, до момента в който Ейбар приема на собствен терен Валядолид.
 Атлетик (Билбао) и Еспаньол приключиха 1:1
Билбао и Еспаньол останаха съседи в класирането след реми на " Сан Мамес "

Равенство 1:1 сред двата отбора

АЛАВЕС - ЕЙБАР 1:1

1:0 Инуй (58 " ), 1:1 Кардона (71 " )

СТАДИОН : " Естадио Мендизоротоза "

СЪДИЯ : Х. Рохас

АЛАВЕС : Пачеко, Дуарте, Лагуардия, Марипан, Наваро, Джони, Брашанац, Пиня, Инуй, Кайери, Бастон (резерви: Сивера, Бургуй, Гарсия, Гуидети, Марин, Вигарай, Уакасо)

ЕЙБАР : Димитрович, Пеня, Рамис, Арбия, Коте, Ореяна, Диоп, Жордан, Ескаланте, Кике, Щарлес (резерви: Риесго, Алварес, Бигас, Кардона, Кукурела, Мия, Оливейра)
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР