Отборите, които са против влизането на нови тимове във Формула

...
Отборите, които са против влизането на нови тимове във Формула
Коментари Харесай

Отбори искат 600 милиона евро входна такса за Формула 1

Отборите, които са срещу влизането на нови отбори във Формула 1, желаят тройно нарастване на входната такса за новаците - от 200 на 600 милиона $. Информацията е на английското списание Autosport, което обаче цитира неизвестен началник на отбор в международния шампионат.

Това е реакция против набиращата скорост кандидатура на отбора на Майкъл Андрети, като през днешния ден от Кадилак потвърдиха, че Андрети-Кадилак е подал документите, с които кандидатства пред ФИА, с цел да влезе във Формула 1. Федерацията към този момент заяви, че може да вкара до два нови тима в международния шампионат.

Сега “входната такса ” е 200 милиона $ - по 20 милиона за всеки един от 10-те тима, като отплата за упования спад в приходите им от наградни фонд на Формула 1, като парите идват от компанията, която ръководи спорта.
 Андрети-Кадилак подаде документи за Формула 1 Андрети-Кадилак подаде документи за Формула 1
Преди появяването на Дженеръл Мотърс и Кадилак, нито във Формула 1, нито тимовете взимаха насериозно упоритостите на Андрети, само че по-късно отборите усилиха натиска за повишение на входната такса. Майкъл Андрети към този момент ги упрекна в лакомия, защото вместо да мислят по какъв начин да набъбнат приходите на целия спорт, те се тормозят да не изгубят това, което им дава ФОМ.
 ФИА публично започва процеса по търсене на нови тимове във Формула 1 ФИА публично започва процеса по търсене на нови тимове във Формула 1
Андрети-Кадилак може да разчита на поддръжката на президента на ФИА Мохамед бин Сулайем и на Алпин във Формула 1, като към момента няма публична реакция от страна на Либърти Медия, а Стефано Доменикали доста смекчи тона при мненията си по отношение на кандидатурата на американците.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР