Отбори The Experts и Стамболийски са големите победители в Национална

...
Отбори The Experts и Стамболийски са големите победители в Национална
Коментари Харесай

Отборите The Experts и Стамболийски са големите победители в Национална финансиада 2020

Отбори The Experts и " Стамболийски " са огромните спечелили в " Национална финансиада " 2020 - второто издание на самодейността за финансова просветеност на Банка ДСК. Семействата на Кристиян и Ивайло Арбови (отбор The Experts), както и на Ива и Илиaна Стамболийски (отбор " Стамболийски " ), се пребориха с конкуренцията в полуфиналите и финалите в своите възрастови групи (14-16 година и 17-19 г.) и завоюваха стипендии за обучение от Банка ДСК на стойност 3 000 лева за актуалната образователна година.

На второ място се класираха тимовете " Девин " от възрастова група 14-16 години и Scorpio от възрастова група 17-19 години. Те бяха също наградени със стипендии на стойност 1 500 лева Третото място завоюваха тимовете " Инфлация " и " Мария & Огнян ", които получиха стипендии на стойност 750 лева

Победителите в по-малката възрастова група (14 - 16 г.) - The Experts, в състав семейство Арбови, споделиха, че концепцията за присъединяване е пристигнала от бащата, само че решението са взели дружно. Кристиян Арбов е на 14 години, възпитаник в 91 Немска езикова гимназия в София и споделя, че възнамерява да спести извоюваната сума за бъдещото си обучение.

Ива Стамболийска, от тим " Стамболийски ", които завоюваха първото място в категория 17 - 19 година, е на 18 години, от Благоевград и споделя, че това, което я стимулира е мисълта за бъдещето. Наградата счита да употребява за обучение и се е насочила към развиване в областта на дизайна.

" Втората " Национална финансиада " е към този момент зад тила ни. За мен и за целия екип на Банка ДСК бе същинска наслада да проследим огромния интерес към самодейността. Тази година броят на тимовете е още по-голям по отношение на 2019 година, като регистрирахме за присъединяване цели 992 тима от цялата страна. Това демонстрира, че тематиката за финансовата просветеност вълнува младежите и стои на дневен ред в живота на от ден на ден фамилии. Поздравления за всички тимове, които демонстрираха екипна работа и познания по тематики и въпроси от финансовата сфера. Пожелавам на децата доста триумфи в тяхното обучение и да следват самоуверено фантазиите си, а на техните родители - да бъдат все по този начин виновни към своите деца и да ги предизвикват в тяхното развиване ", разяснява финала на самодейността госпожа Виолина Маринова, ръководител на УС и основен изпълнителен шеф на Банка ДСК.

Полуфиналите и финалите на " Национална финансиада " 2020 се организираха тази година в атрактивен и напълно нов цифров формат, като за задачата бяха употребявани платформата за видео диалози Zoom и цифровото решение за игри с просветително наличие Kahoot. В тях се включиха общо 12 тима от София, Варна, Бургас, Шумен, Велико Търново, Девин, Благоевград и Сандански - 6 във всяка възрастова група, които се класираха от общо 992 записани тима в първата фаза на надпреварата. Отборите-финалисти играха в два кръга - полуфинали, които дефинираха третото място във всяка от групите, и финали, в които първите два тима от двете възрастови групи се състезаваха за успеха. Тимовете трябваше да дават отговор на въпроси от финансова и икономическа тема, свързани със спестяването, персоналните финанси и управляването на фамилен бюджет, източници на финансиране. Събитието се във Фейсбук страницата на Банка ДСК.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР