Отборът във Формула 1 Макларън планира шокиращо партньорство за двигателите

...
Отборът във Формула 1 Макларън планира шокиращо партньорство за двигателите
Коментари Харесай

Макларън планира партньорство с Ред Бул във Формула 1

Отборът във Формула 1 Макларън възнамерява шокиращо партньорство за моторите с Ред Бул, оповестява ДПА.

Изпълнителният шеф на Макларън Зак Браун посети разделянето на Ред Бул за мотори, който предходната година доминираше във Формула 1, с цел да изследва опцията за възможна договорка. Говорителят на Ред Бул удостовери, че Браун е бил в завода им. Двигателите на Ред Бул са доставяни сега от Хонда, само че международният първенец ще вършат лични мотори от 2026 година, което съответствува и с новите правила.

По-рано бе обявено, че американският конструктор Форд също ще взе участие в плана на Ред Бул. Въпреки че диалозите сред Макларън има партньорство с Мерцедес за още три години, и Ред Бул са в начален стадий, наличието на Браун в Милтън Кейнс е било изненада, откакто се знаят обтегнатите му връзки с боса на отбора Криситан Хорнър. Това стана, откакто Браун написа писмо до президента на ФИА Мохамед Бен Сюлейман, че някои от финансовите правила в спорта са " нарушавани ". Без да бъде споменавано името на Ред Бул, се разбра, че става въпрос иманно за този тим. На конференция през октомври преди Гран при на Съединени американски щати Хорнър, който бе седнал до Браун, съобщи, че " шокиран " от обвиняванията.

McLaren considering shock engine partnership with Red Bull
— The Independent (@Independent)
Ред Бул бяха санкционирани по-късно за прекомерните си разноски, макар че ФИА съобщи, че " не са работили с неприятно желание и непочтено ".

Макларън води диалози и с Хонда, който ще се завърне във Формула 1 като снабдител на мотори от 2026 година. " Имаме време да решим какво желаеме да вършим от 2026-а. Засега сме доста щастливи с Мерцедес ", съобщи Браун.

 

Българска телеграфна агенция / Автор: Христо Бонински
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР