Отборът Севиля победи Еспаньол с 3:2 като домакин в двубой

...
Отборът Севиля победи Еспаньол с 3:2 като домакин в двубой
Коментари Харесай

Севиля се върна към победите след обрат, Жирона продължава да впачатлява

Отборът Севиля победи Еспаньол с 3:2 като хазаин в дуел от 33-ия кръг на испанската футболна Ла Лига. Севиля заема десета позиция във краткотрайното класиране с 44 точки, колкото има и деветият Осасуна, до момента в който Еспаньол е предпоследен, 19-и с 31 точки в актива си.

Домакините от Севиля поведоха с 1:0 в 22-ата минута след попадение на Брайън Хил. Голът в началото не бе зачетен поради засада, само че след преразглеждане на обстановката със системата за видеоарбитраж, реферът промени решението си.

Само седем минути по-късно, в 29-ата нидерландският бранител Карим Рекик си означи автогол и Еспаньол изравни.

Футболистите на Севиля вкараха топката във вратата на съперника още веднъж в 32-ата минута, само че този път отсъдената засада остана и резултатът остана 1:1, а в 43-ата Хави Пуадо изведе гостите напред след мощен удар, ориентиран към горния десен ъгъл на вратата, защитавана от Марко Дмитрович.

Стражът на Севиля се намеси в точния момент при удар на Хоселу в 57-ата минута, а в 69-ата минута аржентинецът Лукас Окампос бе прецизен от дузпа за домакините, изравнявайки за 2:2.

Победният гол за домакините бе дело на сенегалеца Папе Гей в 88-ата минута, когато той оползотвори асистенция на Маркос Акуня за крайното 3:2.

HIGHLIGHTS: 3-2

Late heartbreak for Espanyol as Sevilla's resurgence continues! |
— LaLiga English (@LaLigaEN)
В друга среща от кръга Жирона надигра Майорка с 2:1 като хазаин и след третия си следващ триумф в шампионата на Испания, излезе на седмо място в подреждането с 47 точки, колкото има осмият Атлетик Билбао. Майорка към този момент трети мач няма победа в шампионата и е 12-и с 41 точки все още.

Антонио Санчес удари греда за гостите от Майорка в 21-ата минута и не съумя да даде задатък на своя отбор. Домакините се възползваха в третата минута на добавеното време на първата част, когато Бернардо Еспиноса осъществя за 1:0 в интерес на Жирона. 33-годишният колумбиец засече чудесно топката и я прати във вратата на Майорка.

В 58-ата минута попадение на Ведат Мурики за Майорка не бе зачетено поради засада, само че той въпреки всичко се разписа от дузпа за 1:1 в 80-ата минута на срещата.

Само четири минути по-късно обаче Валентин Кастеянос засече топката с глава след центриране и още веднъж даде задатък на домакините от Жирона за 2:1.

HIGHLIGHTS: 2-1

Late drama as Girona keep their search for Europe alive! |
— LaLiga English (@LaLigaEN)
 

Българска телеграфна агенция /Автор: Кремена Младенова
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР