Отборът с най-голям опит в историята на българското участие в

...
Отборът с най-голям опит в историята на българското участие в
Коментари Харесай

Отборът на ТУ-София ще се състезава с усъвършенстван автомобил в Shell Eco-marathon Европа 2019


Отборът с максимален опит в историята на българското присъединяване в Shell Eco-marathon, този на Технически университет – София, ще се включи в надпреварата с модернизиран автомобил. Екипът е решен да употребява най-хубавото от над десетгодишния си опит от пистите на конкуренцията за енергийна успеваемост и да означи най-хубавия си резултат до този миг. На финала на Shell Eco-marathon при започване на юли в Лондон студентите ще премерят сили с още 48 тима от тяхната категория.

Студентите от ТУ-София още веднъж ще се състезават в категорията „ Градски вид “ коли със своя пестелив и новаторски „ Феникс “, захранван от атомна горивна клетка. Младите инженери залагат на оптимално аеродинамичната форма на купето –капкообразната. Автомобилът разполага с нова самоносеща се структура и носачи, направени от въглерод и хибридна задвижваща система, която обезпечава по-нисък разход на сила. Благодарение на употребяваните олекотени материали, тимът е съумял да понижи тежестта на колата с съвсем 20 кг.

„ Shell Eco-marathon е единствената платформа, с помощта на която с потреблението на ефикасни и ексцентрични решения представяме бъдещето на превоза. Вярваме, че напъните ни ще доведат до по-добри резултати и ще успеем да притесним безконечния съперник в нашата категория – французите. Стремим се, несъмнено, към първото място. Мисля, че с усъвършенствания ни и олекотен автомобил ще превърнем тази фантазия в действителност “, показа Пламен Пунов, управител на тима на Технически университет - София.

„ Тази година имаме рекорден брой български тимове, който ще показват страната ни в Shell Eco-marathon Европа. Това е и дванадесета поредна година за България в над
30-годишната история на надпреварата, което единствено по себе си е голямо достижение. Гордея се с постоянството, упоритостите и триумфите на нашите възпитаници и студенти, които демонстрират, че мощните хрумвания за бъдещето се раждат точно с помощта на екипния дух. Сигурна съм, че представянето им в Лондон ще бъде почтено, каквото е било постоянно до момента “, сподели Камелия Славейкова, изпълнителен шеф на Shell България.

От българските участници до този миг екипът на Технически университет - София е реализирал най-хубавото класиране – второ място в категорията „ Градски вид “ коли с атомна горивна клетка в надпреварите през 2012 година, 2013 година и 2016 година

-----------------------------------------------------------------

Повече информация за българските тимове в Shell Eco-marathon на: http://www.shell.bg/aboutshell/shell-ecomarathon.html.

Още за Shell Eco-marathon Европа на: http://www.shell.com/energy-and-innovation/shell-ecomarathon.html или в обществените канали във Фейсбук и Twitter.

Повече информация за фестивала „ Изгради бъдещето “ посетете www.shell.co.uk/makethefuture
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР