Отборът поднесъл най-големите изненади във ФА Къп този сезон Уигън

...
Отборът поднесъл най-големите изненади във ФА Къп този сезон Уигън
Коментари Харесай

И Уил Григ не помогна на Уигън да излезе първи в Лига 1

Отборът поднесъл най-големите изненади във ФА Къп този сезон Уигън изпусна златна опция да излезе на върха на класирането в третия ешелон на британския футбол. "Латикс " изгубиха мача си от 40-ия кръг на Портсмут с 1:2 като посетители.

"Помпи " поведе с гол на Брет Питман преди почивката, а малко след нея Джамал Лоу удвои. Любимецът на всички от Европейското състезание преди две години Уил Григ понижи за гостуващия отбор, само че не остана време за най-малко непълен поврат.

Мачът стартира с напън на домакините, които имаха няколко чисти положения в началните минути, само че не съумяха да се възползват от тях. Така се стигна до 40-та минута, когато Брет Питман от дузпа откри.

Портсмут нанесе втори пагубен удар 10 минути след подновяването на играта. Тогава Джамал Лоу получи топката пред вратарското поле, завъртя се пред бранител и с прекрасен удар около вратаря направи 2:0.

След това попадение играчите на Уигън се хвърлиха да търсят най-малко частичния поврат. Те осъществиха обаче прекомерно късно, с цел да се надяват на тъждество. В 89-та минута Уил Григ беше изтърван от отбраната и с мощен удар понижи за 1:2.

В даденото от съдията 5-минутно продължение даже вратарят на "Латикс " се хвърли в офанзива, само че не съумя да помогне в търсенето на изравнително попадение и по този начин тимът му трябваше да се помири с провалянето.

Така Уигън остава трети с 80 точки, на една зад втория Шросбъри и на две зад водача Блекбърн. Атлетик обаче има два отсрочени мача и към момента таи вяра да излезе първи. Портсмут пък чука на вратата на плейофите със своите към този момент 61 точки, колкото има и последният в позицията за мачовете за промоция след края на сезона Чарлтън.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР