Отборът от Формула 1 - Рено, назначи за свой изпълнителен

...
Отборът от Формула 1 - Рено, назначи за свой изпълнителен
Коментари Харесай

Рено назначи Марчин Будковски

Отборът от Формула 1 - Рено, назначи за собствен изпълнителен шеф Марчин Будковски, до неотдавна заемал позицията механически началник на Международната автомобилна федерация (ФИА).

В особено изказване на тима се споделя, че 40-годишният поляк ще следи направата на всички шасита и останалите индустриални действия. Официално назначението и представянето му ще бъде в неделя, часове преди началото на Гран При на Япония.

Този ход евентуално ще разгневи много от противниците на Рено в шампионата, защото в ролята си на механически шеф на ФИА Будковски е имал достъп до огромна част от поверителната информация на останалите отбори.

Все още не е ясно по кое време той ще влезе публично в новата си роля в Рено, защото е в тримесечно предупреждение, че напуща ФИА от началото на септември.

"Това не е най-хубавата обстановка за нас особено, защото Марчин е доста кадърен човек и беше на привилегирована позиция във ФИА ", съобщи босът на Ред Бул Кристиан Хорнер.

"В последните три години всеки тим ходеше при него и го питаше защо ли не Това законно ли е? Така че той е осведомен с доста тънкости от самия спорт, знае неща от кухнята на тимовете. Трите месеца предупреждение са къс интервал ", сподели още той.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР