Отборът на звездите на МЛС повтори успеха си от миналата

...
Отборът на звездите на МЛС повтори успеха си от миналата
Коментари Харесай

МЛС триумфира в мача на звездите

Отборът на звездите на МЛС повтори триумфа си от предходната година, като победи своите противници от Лига MX. Двубоят приключи с победа за американския отбор с 2:1 в Минесота.

МЛС поведе в резултата единствено след три минути игра, като Карлос Вела засече с глава центриране на своя съотборник в LAFC - Диего Паласиос. Нападателят на Сиатъл Раул Руидиаз вкара дузпа 17 минути преди края на мача, с цел да даде комфортна преднина на звездите от МЛС.

Отборът от Лига MX сътвори повече голови благоприятни условия и даже записа повече точни удари (20 против 5 на американците), само че съумяха да вкарат единствено една топка във вратата и то шест минути преди края на постоянното време. Голът бе дело на десния бек Кевин Алварес. Минути по-късно Лига MX стачкува за дузпа за игра с ръка на ДеАндре Йедлин, само че реферът, в това число VAR, не я отсъдиха.

Вратарят Дейн Клер от състава на МЛС беше разгласен за състезател на мача. Нападателите на Лига MX Хуан Динено, Герман Бертераме, Луис Кинонес и Хулио Фурч изиграха добър мач, само че не съумяха да извърнат посоката на мача.

Това беше втора поредна година, в която най-хубавите играчи от двете лиги се изправиха в Мач на звездите. MLS завоюва изданието през 2021 година с осъществяване на дузпи след тъждество 1-1. Все още не е доказано дали този дуел ще се състои и през идната 2023 година.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР