Отборът на Ювентус завърши по подобаващ начин шампионския си сезон

...
Отборът на Ювентус завърши по подобаващ начин шампионския си сезон
Коментари Харесай

Буфон напусна Ювентус с победа

Отборът на Ювентус приключи по отговарящ метод шампионския си сезон в Серия "А ". "Бианконерите " завоюваха семейството си на Верона с 2:1, а по-късно получиха и златните си медали за своя следващ успех в Калчото.

Събитията на терена бяха засенчени от прочувствената разлъка на Джанлуиджи Буфон, който този следобяд изигра своя финален дуел с екипа на "Старата госпожа ". Легендата бе изпратен от цялостните трибуни на "Ювентус Стейдиъм " като сълзите съпътстваха както опитния вратар, по този начин и неговите съотборници и най-големи последователи.

Буфон към момента не е оповестил футболното си бъдеще, като мнозина считат, че кариерата му ще продължи в гранд зад рамките на Италия.

Настроението в Торино бе празнично, като това повлия съществено и върху представянето на двата отбора. Голямата цел на "черно-белите " тифози през този следобяд беше да отдадат респект на своя митичен капитан - Джанлуиджи Буфон, който през днешния ден играеше своя финален мач с екипа на гранда.

Джиджи показва голямата си класа още в 16-ата минута, когато отрази по майсторски метод доста мощен диагонален изстрел на Мохамед Фарес.

От другата страна обаче също имаше мигове на мощно вратарско наличие. В 25-ата минута Марио Манджукич стреля от близко с глава, само че Николас Андраде блокира удара му. Хърватският национал беше на сантиметри от попадението и преди почивката, когато се завъртя елегантно в полето на противника, само че прати коженото кълбо над горната греда.

Това обаче не бе всичко рисково пред вратата на Верона. В 41-ата Пауло Дибала показва своите качества, откакто от ексцентрична обстановка за малко не осъществя шедьовър. Опитът му обаче бе възпрян от горната греда.

Юве реши всичко небрежно след подновяването на играта. В 49-ата минута резултатът беше открит от младия защитник Даниеле Ругани, който се оказа най-съобразителен и направи добавка след избавен шут на Дъглас Коща.

180 секунди по-късно, босненецът Миралем Пянич извърши своя специалитет и от фаул и удвои преднината на Ювентус. Крайното 2:1 бе завършено в 69-ата минута, когато Алесио Черчи означи почетното попадение за Верона, пронизвайки абсолютния дебютант на ювентинската врата - Пинсолио. Малко преди края пък дузпа за "бианконерите " пропусна Стефан Лихтщайнер.

В 63-ата минута се случи и събитието, заради което тази среща генерираше толкоз голям интерес. След безчет оценки и 509 мача зад тила си, Джанлуиджи Буфон бе сменен от Масимилиано Алегри, за бъде изпратен на крайници от публиката на Юве. Част от тифозите не икономисаха сълзите си, тъгувайки че няма да видят повече своя любим с екипа на "Старата госпожа ".

Световният първенец с Италия от Мондиал 2006 получи нужния почит и от страна на своите съотборници, като най-неутешими в раздялата си с Джиджи бяха Клаудио Маркизио и Джорджо Киелини.

След това Буфон направи почетна обиколка на "Алианц стейдъм ", вземайки си "Довиждане " с най-запалените тифози на Юве.

Малко по-късно, тъгата в Торино бе сменена с шампионска наслада, откакто селекцията на Масимилиано Алегри справедливо победи със седмата си поредна шампионска купа на Италия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР