Отборът на Ювентус вече има едни от най-подготвените халфове в

...
Отборът на Ювентус вече има едни от най-подготвените халфове в
Коментари Харесай

Господарите на центъра!

Отборът на Ювентус към този момент има едни от най-подготвените халфове в Италия, а за какво не и в света. Миралем Пянич и новото попълнение Блес Матюиди показват чудовищна продуктивност в центъра на терена. Това демонстрират и последните данни. Цифрите са повече от впечатляващи, а от тези резултати най-щастлив е треньорът на “бианконерите” Макс Алегри, който дълго време чакаше, с цел да сътвори съвършената двойка в сърцето на Старата госпожа.

Pronti per la settimana di @ChampionsLeague, Bianconeri?#MondayMotivation #UCL pic.twitter.com/B51OhnfOcq
— JuventusFC (@juventusfc) September 25, 2017
Както е известно, френският национал дойде в Торино за към 20 милиона евро, а към този момент е съществена част от схемата и вижданията на италианския експерт. Трансферният ход се оказа повече от съвършен, само че дано се върнем към статистиката.

30-годишният полузащитник е изиграл 414 минути в Серия “А”, като е покрил свръхестествен периметър по терените в Италия. 50.6 са километрите, а този резултат е постигнал за единствено шест срещи. Най-голяма отдалеченост е минал при семейството на Фиорентина (12.3 км.).

Un derby si vince a tutta la squadra/ Un derby, ça se gagne à toute l’équipe #finoallafine #forzajuve pic.twitter.com/Eb51DarEfl
— Blaise Matuidi (@MATUIDIBlaise) September 23, 2017
Mиралем Пянич също има доста положителни индикатори. Босненският национал е изиграл тъкмо 477 минути, в които е избягал 58.3 километра. В дербито с Торино съумя да пробяга 11.5 км., което е следващ отличен резултат за сезона. В този сбъсък също се отличи с две асистенции и с гол в мрежата на Салваторе Сиригу. От началото на сезона опитният състезател има едно попадение и цели пет асистенции. Той е в основата на всяка офанзива и това се вижда от точността на пасовете му (93.7) точни подавания приблизително на мач. Малко футболисти в света имат по-добри индикатори от 27-годишния играч.

Ювентус към този момент има силата, мощта и опита в центъра на терена. Нещо, което може да издигне торинския гранд до нови небеса. Не бива да забравяме, че в състава на Масимилиано Алегри има още футболисти, които са подготвени да излязат на сцената. Клаудио Маркизио, Сами Кедира и Родриго Бентанкур могат да трансформират развоя на всяка среща. Последният към този момент показва неповторим капацитет. Не е инцидентно, че е сравняван с най-хубавите полузащитници в света.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР