Отборът на Ювентус триумфира за 13-и път в своята история

...
Отборът на Ювентус триумфира за 13-и път в своята история
Коментари Харесай

Ювентус разби Милан и вдигна Купата на Италия за четвърта поредна година

Отборът на Ювентус победи за 13-и път в своята история с Купата на Италия. Във финала, игран на Стадио Олимпико в Рим, „ бианконерите “ победиха с безапелационното 4:0 състава на Милан и по този начин за четвърта поредна година отнесоха трофея в Торино.

След нулево тъждество на почивката, през втората част играчите на Масимилиано Алегри нанесоха своя удар в границите на единствено осем минути – сред 56-ата и 64-ата. Меди Бенатия откри резултата, засичайки центриране от корнер на Миралем Пянич. Четири минути по-късно Дъглас Коста удвои задатъка на Юве, шутирайки от границата на наказателното поле и след неубедителна интервенция на стража на Милан Джанлуиджи Донарума, топката влетя в мрежата за 2:0.

В 64-ата минута шокът за „ росонерите “ бе цялостен, откакто те инкасираха трети гол в своята врата, още веднъж дело на Бенатия. Крайното 4:0 стана факт в 76-ата минута, когато нападателят на Милан Никола Калинич си означи безразсъден автогол в опит да почисти топката след центриране от корнер на Миралем Пянич.

Така Юве победи повече от изрично с Купата и се приближи извънредно покрай златен дубъл, като торинци се нуждаят от единствено точка в последните два кръга, с цел да си подсигуряват седма поредна купа в Серия А. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР