Отборът на ЮАР е новият стар световен шампион по ръгби.

...
Отборът на ЮАР е новият стар световен шампион по ръгби.
Коментари Харесай

Пред 80 000 в Париж: Рекордна титла за ЮАР!

Отборът на ЮАР е новият остарял международен първенец по ръгби. На Мондиала във Франция южноафриканците опазиха трофея си след сложна победа с 12:11 против отбора на Нова Зеландия.

Двубоят се игра на “Стад дьо Франс ” Париж, като по трибуните участваха над 80 хиляди почитатели.

Това бе четвърта купа за южноафриканците, които се трансфораха във втория тим, който печели две поредни трофеи. Също по този начин с триумфа ЮАР изпревари днешния си конкурент по оценки в шампионата, с който преди финала имаха по три.

През първото полувреме тимът на Южна Африка беше доста по-настъпателен и вкара четири наказателни удара, с което означи 12 точки. Техните противници от Нова Зеландия също откриха сметката си и осъществиха два наказателни удара, с което се отдръпнаха на почивката с шест точки.



Новозеландците играха жестоко, като острите им единоборства ескалираха в 27-ата минута, когато бе изпъден Сам Кане.

След почивката “Ол блекс ” сподели напълно друго лице и към четвърт час след подновяването на играта новозеландците прибавиха нови пет точки към актива си. Тогава те започнаха гневно нахлуване, с което остави без мирис противника, натикаха го в половината му и направиха всичко по силите си, с цел да извърнат резултата.

Това обаче не се случи и ЮАР задържа преднината си на цената на доста старания и пролята пот, както и не малко капки кръв.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР