Отборът на Йънг Бойс обърна Манчестър Юнайтед и спечели с

...
Отборът на Йънг Бойс обърна Манчестър Юнайтед и спечели с
Коментари Харесай

Йънг Бойс изненада Манчестър Юнайтед

Отборът на Йънг Бойс обърна Манчестър Юнайтед и завоюва с 2:1 първия си мач от Група F на Шампионска лига. Гостите поведоха в 13-ата минута с гол на Кристиано Роналдо. Двайсетина минути по-късно обаче Уан-Бисака си създаде пряк червен картон и принуди Юнайтед да смени тактиката.

През втората част " алените дяволи " излязоха много по-дефанзивно настроени и подариха самодейността на своя съперник. Така в 66-ата минута Йънг Бойс изравни посредством Нгамалеу. До края на срещата швейцарците диктуваха събитията на терена и след пагубна неточност на Лингард Сибачу осъществя за 2:1 и донесе успеха на своя отбор.

Домакините стартираха нападателно и още в третата минута Елия насочи първия рисков изстрел към вратата на Де Хеа. Топката обаче мина на сантиметри от страничния дирек.

В 13-ата минута Бруно Фернандеш насочи страховит разсичащ пас към своя съотечественик Кристиано Роналдо, който с лекост означи трети гол след завръщането си в Юнайтед.

Последваха няколко несполучливи опита на швейцарците да трансформират събитията на терена. След 25 минути игра Роналдо бе покрай второто си попадение в мача, само че Фон Балмос се оправи с удара на португалеца.

В 35-ата минута Уан-Бисака вгорчи другояче положителния мач за Юнайтед досега, откакто влезе прекомерно жестоко в краката на Кристофър Мартинш и получи пряк червен картон. Това редуцира и дебюта на Джейдън Санчо в ШЛ с аления екип, който незабавно бе сменен от десния бранител Диого Дало.

Секунди по-късно Йънг Бойс пропиляха съвършена опция да възстановят паритета, откакто Кристиан Фаснахт се оправи с защитата на Юнайтед, само че не уцели очертанията на вратата на Де Хеа.

Втората част започва с нова опция за Роналдо. Седмицата на Юнайтед овладя дълъг пас и в началото се освободи от Мохамед Камара, само че след това поправи грешката си. Въпреки претенциите на Кристиано, който се свлече на земята, съдията подмина обстановката и играта продължи.

Домакините поеха самодейността и това даде резултат в 66-ата минута, когато равенството бе възобновено. Никълас Нгамалеу показва ужасно самообладание и с изстрел от придвижване разпечата вратата на Де Хеа.

И макар че " алените дяволи " имаха потребност от атакуваща мощност, с цел да завоюват срещата, в 71-ата минута Кристиано Роналдо и Бруно Фернандеш бяха сменени от Неманя Матич и Джеси Лингард.

Домакините не се отхвърлиха и четири минути преди приключването на постоянното време Нгамалеу насочи нов изстрел, само че кълбото прелетя настрана от рамката. Последва шут на Сандро Лаупер, само че испанският пазач се намеси уверено и опази мрежата си.

В последната минута от добавеното време Джеси Лингард позволи пагубна неточност и подари топката на Сибачу, който не пропусна да завоюва срещата за своя отбор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР