Отборът на Ямайка излезе с позиция около контузията на Юсейн

...
Отборът на Ямайка излезе с позиция около контузията на Юсейн
Коментари Харесай

Дългото чакане преди старта е причина за контузията на Болт, смятат състезатели

Отборът на Ямайка излезе с позиция към травмата на Юсейн Болт във финала на щафетата 4х100 метра на международното състезание в Лондон. Легендарният спринтьор не съумя да приключи последното съревнование в кариерата си, като се строполи малко, откакто получи палката от Йохан Блейк.

" Бягането беше 10 минути по-късно от оповестеното в програмата. Караха ни да чакаме прекомерно дълго, може би 40 минути, откогато беше предходна нашата загрявка. Вървяхме несъмнено 300 метра, това е полуда ", сподели Блейк.

Финалът на щафетите закъсня, откакто сред дамското и мъжкото съревнование беше вмъкната церемонията по награждаването на призьорите на 5000 метра.

Фотогалерия: Невероятното премеждие на Юсейн Болт до върха на международната атлетика >

Останалите двама от щафетата на Ямайка Омар Маклауд и Джулиан Форте също поддържаха Блейк в мнението му.

" Потресаващо е, че трябваше да чакаме толкоз дълго време. И времето не беше толкоз топло, а това оказва въздействие. Лично аз изпих две бутилки с вода, а не трябваше ", сподели Маклауд, който е хърделист, само че в последния миг беше включен в шафетата.

Лекарят на националния отбор на Ямайка Кевин Джоунс удостовери, че Болт е контузен: " Става дума за крамп на лявото бедро, само че по-голямата болежка е от разочароващия завършек на неговата кариера. Последните три седмци бяха доста тежки за Юсейн, в този момент се надяваме, че ще се оправи ".

Съперникът на Болт, Джъстин Гатлин, който го детрорнира на 100 метра, също разяснява неприятната организация за финала на щафетите.

" Държаха ни прекомерно дълго в тези пространства, никой не ни сподели какво се случва. Извикаха ни от загрявка, споделиха че би трябвало да се насочваме към стадиона, а по-късно просто стояхме и чакахме. На такива шампионати нещата зависят и от малкия екран ", сподели Гатлин.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР