Отборът на Витоша (Бистрица) записа победа с 3:0 над Етър

...
Отборът на Витоша (Бистрица) записа победа с 3:0 над Етър
Коментари Харесай

Неузнаваем Етър си тръгна с празни ръце от Бистрица, Бадема с нов гол за Витоша

Отборът на Витоша (Бистрица) записа победа с 3:0 над Етър вкъщи в тазвечершния мач, с който бе затворен 29-ия кръг в Първа лига. Точни за " тигрите " бяха Емил Гъргоров (25`), Иван Вълчанов (58`) и Стефан Христов (93`).
 Витоша - Етър, 3:0 (Развой на срещата по минути) онлайн
Витоша - Етър, 3:0 (Развой на срещата по минути)

Бадема още веднъж бележи за " тигрите "

Срещата започва с минута безмълвие в памет на легендата на Левски и българския футбол Александър Костов, който умря през днешния ден на 81-годишна възраст. Иначе двата тима не демонстрираха най-атрактивния футбол, само че домакините несъмнено бяха много по-активни от своя противник през първото полувреме.

Още във втората минута се получи дискусионна обстановка за щабовете. Петко Цанков се хвърли на шпагат, с цел да спре Велко Батрович, който получи доста прекрасен пас в наказателното поле. Влизането му обаче беше чисто и играта бързо беше възобновена. Малко по-късно, Бадема опита да изненада вратаря на " виолетовите " с удар от границата на наказателното поле, само че го извърши с по-слабия си десен крайник и разочарова.
 Снимка 418383
Източник:

В 25-ата минута , " тигрите " откриха резултата . Григор Долапчиев съумя майсторски да създаде свободно пространство, откакто се възползва от груба неточност на Анатоли Господинов, а неостаряващият Емил Гъргоров остана самичък против празната врата и с лекост чукна топката в нея - 1:0 .

Малко преди края на постоянното време, Григор Долапчиев още веднъж беше изтърван от отбраната на гостите, само че защото не получи поддръжка от съотборниците си, реши да стреля към вратата. Опитът му обаче бе много неакуратен и по този начин двата тима се отдръпнаха на отмора без нова смяна на резултата.

След подновяването на играта, домакинският напън на бистричани продължи. В 55-ата минута, Петко Цанков се отскубна от отбраната на " виолетовите ", откакто получи пас от Григор Долапчиев, и реши да стреля от придвижване, търсейки близкия ъгъл. Топката обаче се озова от външната страна на мрежата. Само три минути по-късно , " тигрите " удвоиха преднината си. Емил Гъргоров центрира от личното си поле, намирайки непокрития Иван Вълчанов . Той напред към пеналта, залъга върналите се бранители и шутира към вратата. Топката рикошира в Пламен Гълъбов, удари се в гредата и се мушна в мрежата за 2:0 .

В 61-ата минута, Здравко Илиев центрира към наказателното поле, където безусловно непокрит към точката за дузпа беше оставен Велко Батрович. Той съумя да скочи задоволително високо, изпреварвайки вратаря, и да насочи топката към задачата, само че за негово страдание, тя мина около страничния дирек. Малко по-късно, Четин Садула центрира към съперниковото поле, където на скорост към този момент навлизаше Иван Вълчанов. Той стреля от воле към вратата от доста близко разстояние, а Анатоли Господинов направи ужасно избавяне с една ръка, избивайки топката в корнер.
 Снимка 418382
Източник:

В 75-ата минута, неточност на Купенов разреши на влезлия като запаса за " виолетовите " Дани Младенов да доближи до топката, само че вратарят Християн Василев съумя да се намеси в точния момент и да предотврати заплахата. Малко по-късно, отчетохме първия прецизен удар от началото на срещата на сметката на великотърновци. Никола Колев шутира от към 20 метра, само че не съумя да затрудни стража на " тигрите ".

Дълбоко в добавеното време , Стефан Христов оформи класическото 3:0 . Нападателят пое подаване от Четин Садула и с мощен удар прониза Анатоли Господинов за трети път довечера.

След тази победа, Витоша (Бистрица) събра 31 точки на третото място в Група А на Втората осмица, до момента в който Етър остана на първото място с 44.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР