Отборът на Виктория Волей (Пловдив) завърши с победа участието си

...
Отборът на Виктория Волей (Пловдив) завърши с победа участието си
Коментари Харесай

Виктория Волей завърши сезона с победа, Берое с драматичен успех на Изток във Висшата лига

Отборът на Виктория Волей (Пловдив) приключи с победа присъединяване си в есенния дял на Източната група във Висшата лига като реализира 4-и следващ триумф през сегашния сезон. Волеболистите, водени от треньора Атанас Митрев, завоюваха гостуването си на Черноморец (Бяла) с 3:1 (21:25, 25:14, 26:24, 25:19) в мач от 6-ия кръг на шампионата. Така " викторианците " завършиха актив от 13 точки от началото на сезона след 4 победи и 2 загуби, като оглавяват краткотрайното класиране на Източната група. Това, обаче, бе последният формален мач на пловдивчани за 2019 година, защото в идващия 7-и кръг отборът почива по стратегия.

" Изиграхме мач, в който се лутахме в двете крайности. Редувахме положителни моменти с неуверена игра. Това можеше да ни изиграе неприятна смешка, изключително в третия гейм. Мачът щеше да премине в друго естество и можеше да загубим даже успеха. Радостното е, че въпреки всичко успяхме да наложим волята си. Приключваме сезона и мисля, че като цяло сглобихме тим макар тежкия старт, който имахме. След двете загуби аз категорично натъртих, че тимът ще се вдигне и ще е фактор в групата. Постигнахме го, за което благодаря на момчетата. Сега ще наблегнем на физическа подготовка, имаме близо два месеца за това ", съобщи за формалния уебсайт на Виктория Волей треньорът на тима Атанас Митрев.

Драматичен петгеймов триумф реализира отборът на Берое (Стара Загора), който надигра при гостуването си ПСК Локомотив с 3:2 (23:25, 25:17, 27:29, 25:22, 15:13) в пловдивската зала " Строител ". Двата противника си разменяха поредно водачеството, а интригата в мача бе до последно. В петия съдбоносен гейм още веднъж имаше равноценност, като Берое надви в решителните моменти и завоюва тайбрека с 15:13, а с това и крайната победа. Успехът е 4-и за старозагорци, като те заемат 2-о място във краткотрайното класиране, с 1 загуба и 9 точки. Тимът на Локомотив е на 5-о място с 2 победи, 3 загуби и 8 точки.

В последния мач от кръг през днешния ден Царево се наложи над Дея спорт (Бургас) с 3:1 (25:15, 16:25, 25:14, 25:22) . Така Царево е на 3-о място с 3 победи, 2 загуби и 8 точки, а бургазлии са 4-и също с 3 победи и 2 загуби, само че със 7 точки.

BGvolleyball.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР