Отборът на Вердер Бремен записа много ценен успех в борбата

...
Отборът на Вердер Бремен записа много ценен успех в борбата
Коментари Харесай

Вердер надви Шалке, „миньорите” без победа в 11 мача

Отборът на Вердер Бремен записа доста скъп триумф в битката си за оцеляване в Първа Бундеслига. Намиращият се на предпоследна позиция във краткотрайното класиране отбор на „ бременските музиканти” се наложи с минималното 1:0 над Шалке 04, и то при гостуването си в Гелзенкирхен.

Скъпоценния гол за триумфа на Вердер вкара Леонардо Битенкорт през първото полувреме. Изстрелът на немския футболист сигурно може да се бори за попадение на сезона за отбора от Бремен.

Тимът на Шалке 04 пък продължи с безобразното си показване и към този момент в цели 11 кръга не познава усета на успеха. „ Миньорите” са единственият отбор от елитното равнище на немския футбол, който към момента не е спечелил точка след подновяването на шампионата след насилствената пауза поради пандемията от ковид.

Единствения гол в срещата пристигна 32-ата минута, когато гостите проведоха страхотна контраофанзива. Тодибо загуби топката в центъра на терена, Клаасен овладя и незабавно откри Рашица, който напредна и подаде към Битенкорт отдясно. Германецът пое, огледа се и с необикновен удар с левия крайник по диагонала не остави никакви шансове на вратаря на Шалке, който разреши да бъде трансфериран.

След тази загуба „ миньорите” изгубиха още позиции във краткотрайното класиране и към този момент се намират на десето място с актив от 37 точки и голова разлика минус 12 гола.

В същото време Вердер се приближи на единствено две точки от Фортуна Дюселдорф и 16-ото място, което дава право на бараж за оцеляване.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР