Отборът на Вашингтон Кепиталс спечели за първи път в историята

...
Отборът на Вашингтон Кепиталс спечели за първи път в историята
Коментари Харесай

Вашингтон триумфира с Купа Стенли

Отборът на " Вашингтон Кепиталс " завоюва за първи път в историята Купа " Стенли ", откакто в петия мач от финалната серия в Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада се наложи с 4:1 над " Лас Вегас Голдън Найтс " като посетител.

По този метод столичани завоюваха серията с 4:1 победи и донесоха на града си първа купа от 1991 година насам в някой от четирите огромни спорта в Америка - американския футбол, баскетбола, бейзбола и хокея на лед.

Срещата в Невада се разви оптимално трагично, откакто " Вашингтон " стигна до две попадения в границите на 2:31 минути в средата на третия интервал, които доведоха резултата от 2:3 до 4:3.

Победната шайба във вратата на Марк-Андре Флюри означи Ларс Елер единствено 7:37 минути преди края на мача.

Приза за " Най-полезен състезател " във финалната серия завоюва звездата на гостите Александър Овечкин, който също се разписа в мача за 2:1 в интерес на столичани.

Мачът в " Т-Мобайл Арена " в Лас Вегас стартира с напразна първа третина, само че във втората паднаха цели пет попадения.

Якуб Врана изведе гостите напред в резултата в седмата минута на интервала, само че по-малко от три минути по-късно Нейт Шмид изравни. Овечкин даде нов задатък на Вашингтон 34 секунди по-късно, само че с голове на Дейвид Перон и Райли Смит " златните рицари " обърнаха резултата в своя изгода.

Така се стигна доникъде на третата част, в която първо Деванте Смит-Пели изравни, а по-късно Елер вкара решителния гол на празна врата от непосредствена непосредственост.

Силен мач за спечелилите направи и вратарят Брейдън Холтби, който отрази 28 удара към вратата си. За " Лас Вегас " Марк-Андре Флюри записва 29 спасявания.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР