Отборът на Валур не е много популярен по нашите географски

...
Отборът на Валур не е много популярен по нашите географски
Коментари Харесай

Странна птица e босът на Валур, съперник на Лудогорец

Отборът на Валур не е доста известен по нашите географски ширини. Отборът на Лудогорец обаче ще би трябвало да се изправи против исландския първенец още идната седмица – във втория прелиминарен кръг на Лига Европа.

Тимът от Рейкявик отпадна от Шампионската лига от Марибор, а Лудогорец от Ференцварош. Колкото чужд е този противник, толкоз и любопитни детайлности крие към себе си.

Президентът на Валур е Торгримур Траинсон. Той заема поста през 2016 година.

От наличната информация за него в мрежата разбираме, че е исландски публицист и някогашен футболист. Той изнася мотивиращи лекции за здравето, хуманността и справедливостта. Но е бил и претендент за президент на страната през 2016 година.

Дори и тези данни обаче не са толкоз любопитни, колкото фактът, че Торгримур Траинсон написа детски книжки. Но… и за възрастни („ Как да създадем жена си щастлива - полови и на практика препоръки за мъже “).

Una delle sfide sarà Valur-Maribor, ma la cito solo perché Thorgrimur Thrainsson, il presidente degli islandesi, è l'uomo più figo del mondo. Ex-calciatore, motivational speaker, scrittore, candidato presidenziale nel 2016 e fascino da uomo duro, ma dal cuore tenero. Lo amo già. pic.twitter.com/Ur5Wh5495R
— Marco Dolcinelli (@MDolcinelli) June 18, 2019
Много е мъчно да си представим мащабите на неговата писателска активност. Но дано въпреки всичко опитаме…

Собственикът на Валур издава първата си книга през 1989 година. Оттогава той разгласява доста издания за деца, юноши и възрастни, множеството от които се радват на доста необятна известност в Исландия.

Торгримур Траинсон два пъти получава огромна локална премия за най-хубава детска книга – първо през 1997, а по-късно и през 2010 година. Негов разказ е определен от исландските деца за най-хубава книга през 2009 година.

Бившият футболист и национал на Исландия има издадени 34 книги. В родината си е доста прочут като създател на книги за младежи. Според статистическите данни на исландски библиотеки, книгите на Торгримур Траинсон се заемат на всеки 5 минути.

Седем от книгите му са включени в листата на 100-те най-хубави книги на века, оповестени от Исландската асоциация на издателите.

Той е единственият създател в Исландия, който по едно и също време окупира 1-о и 2-о място в локалния лист (класация) по продажби.

Още по-интересен е фактът, че той ловко се оправя с писането както за деца, по този начин и за възрастни. Неговата книга „ Как да създадем жена си щастлива - полови и на практика препоръки за мъже “ е най-обсъжданата книга в Исландия през 2007 година.

В интервала 1979-1990 година Торгримур Траинсон записва 17 мача за националния тим на своята страна, включително участия на Световни шампионати и дуели против Франция, Испания и Шотландия.

За Валур той е бил състезател и капитан, притежател и човек, който написа за историята на клуба. Преди това той е състезател на Викингур в третото равнище на шампионата, където има 42 мача. Торгримур има 179 мача във Висшата лига на Исландия за Валур. Но футболната му кариера даже не е толкоз забавна, колкото всичко останало, което добавя визията му.

От 2007 година Торгримур Траинсон работи за националния тим на Исландия. Неговата активност включва подготовката на отбора за присъединяване за Евро 2016, във Франция, което се трансформира в най-големия триумф в историята на страната (достигане до 1/4-финалите).

Една от главните действия на президента на Валур е грижата за здравето на жителите. Той даже е бил част от работна група за надзор на тютюнопушенето в Исландия. Той е едно от основните настоящи лица, които реализират възбрана на пушенето в страната в заведения за хранене и клубове.

През 2005 година министър-председателят на Исландия го назначава за началник на Националната комисия за разбор на здравето.

От 2008 година насам той организира мотивационни лекции за юноши на възраст към 15-16 години под надпис: „ Влюби се в живота!”, както и за деца на 12-13 години озаглавени: „ Бъде героят в твоя живот като помагаш на другите”. Програмата му се организира във всички учебни заведения в Исландия през последните 10 години.

Освен публицист и футболист, Торгримур Траинсон е бил и публицист – основен редактор на списание „ Спорт” (1986-1997г.). Той написа и за други периодически издания в Исландия.

През януари 2016 самичък афишира кандидатурата си за президент на Исландия. Няколко месеца по-късно обаче се отдръпва и трансформира желанието си, защото желае да се концентрира върху работата си с националния тим в подготовката за Евро 2016.

Освен всичко останало, Торгримур Траинсон е и хубав мъж. Докато е футболист, той се занимава и с моделство. Става лице на няколко локални марки облекла.

Торгримур Траинсон е женен. Има три деца.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР