Отборът на Валенсия спечели с 2:0 при гостуването си на

...
Отборът на Валенсия спечели с 2:0 при гостуването си на
Коментари Харесай

Приключи битката за ШЛ в Испания - Валенсия триумфира в Севиля

Отборът на Валенсия завоюва с 2:0 при гостуването си на Севиля в среща от 28-ия кръг на Ла Лига. Десет кръга преди края на шампионата разликата сред четвъртия Валенсия и петия Севиля набъбна на 11 точки, което на процедура отговaря на въпроса кои четири отбора ще се състезават в Шампионската лига през идващия сезон. Андалуският състав игра мощно, само че техният противник беше по-ефективен и завоюва успеха с две попадения на Родриго Морено (25 и 68).

Срещата на “Рамон Санчес Писхуан” стартира равностойно и двата тима не бързаха с практикуване на напън. В 18-ата минута Хосе Гая центрира, Симоне Дзадза стреля, само че Серхио Рико се намеси. В 21-ата Нолито сътвори първата заплаха пред вратата на гостите - Нето се оправи. В 23-ата Луис Муриел направи нещо приблизително сред центриране и удар и Гая мазета пред голлинията. Две минути по-късно момчетата от “Местайя” откриха резултата. Жофри Кондогбия изпъкна с хубаво дълго подаване, Серхио Ескудеро “увисна”, Родриго Морено овладя и самичък против вратаря пусна топката около крайници на Рико - 0:1. В 32-ата стражът на “прилепите” направи удивително избавяне след изострен шут на Пабло Сарабия в близкия ъгъл. Пет минути по-късно и пред Муриел се откри голов късмет, само че колумбиецът не беше прецизен. В 42-ата най-активният през първата част Муриел завоюва терен отляво и изстреля мощно топката от 22 метра, пращайки я в напречната греда. Добавката не се получи.

И след почивката момчетата на Винченцо Монтела атакуваха по-често, само че против себе си имаха брилянтния Нето. В 47-ата вратарят отрази изстрел на Евер Банега. В 53-ата Сарабия центрира, Клемент Ленгле стреля рисково, само че вратарят на “лос че” плонжира и спря пътя на топката. В 56-ата Рико се намеси след удар на Родриго отвън наказателното поле. Тимът на Марселино Гарсия Торал търсеше контранападенията, с цел да реши разногласието. В 65-ата Гонсало Гедеш не приключи голово чудесна контра. Три минути по-късно валенсианци означиха второ попадение. Жофри Кондогбия блесна с съвършен извеждащ пас, Родриго изскочи самичък против вратаря и осъществя с техничен удар до гредата - 0:2.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

КЛАСИРАНЕ
Примера дивисион 28 кръг, събота 10 март  Севиля 0:2краен резулат  Валенсия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР