Отборът на Валенсия си наложи с 2:0 при гостуването си

...
Отборът на Валенсия си наложи с 2:0 при гостуването си
Коментари Харесай

Прилепите отлетяха с трите точки и прекъснаха серията на Севиля

Отборът на Валенсия си наложи с 2:0 при гостуването си на Севиля от 28-ия кръг на Ла Лига. С главен принос и за двете попадения в интерес на „ прилепите “ бяха Кодогбия и Родриго, като последният бе прецизен и в двете обстановки.

Така Валенсия прекъсна серията от два следващи триумфа на Севиля и записа втора поредна победа. С добавените три точки „ прилепите “ събраха 53 на четвъртото място. Севилци са позиция обратно с 45.

Срещата стартира относително умерено, а от 24-ата до 25-ата минута двата състава си размениха по една бърза офанзива, като в едната обстановка падна и гол.

Севиля зададе звук. Луис Муриел овладя хубаво подаване и опита да нанесе удар от близо, само че бранител го блокира. Минута по-късно „ прилепите “ откриха резултата. Кондогбия пусна впечатляващ диагонален пас малко след средата на терена надясно, където Родриго пое майсторски, нахлу в наказателното поле и преодоля вратаря Серхио Рико за 1:0.

Домакините имаха златен късмет да изравнят в 42-ата минута. Луис Муриел стреля рисково от пеналта, само че напречната греда избави гостите.

Малко след подновяването на играта още веднъж Родриго се оказа в центъра на забавна офанзива. От границата на наказателното поле той шутира мощно, само че Рико сподели класа и избави.

В 69-ата минута Валенсия усили задатъка си. Отново композиция сред Кондогбия и Родриго проработи и приключи с попадение. Кондогбия изведе създателят на първото попадение, който не се бави доста и мушна топката в мрежата на севилци за 2:0.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР