Отборът на Валенсия се промъкна до 1/2-финалите за Купата на

...
Отборът на Валенсия се промъкна до 1/2-финалите за Купата на
Коментари Харесай

Валенсия мина през драмата на дузпите във Витория

Отборът на Валенсия се промъкна до 1/2-финалите за Купата на краля след триумф след дузпи в мача реванш с Алавес. Баските записаха победа с 2:1 в постоянното време и продълженията, само че при дузпите публиката на “Мендисороса” беше разочарована. Двата отбора си означиха общо 3 попадения за малко повече от 10 минути сред 73-ата и 86-ата минути.

Домакините действаха по-настъпателно през първото полувреме, само че по този начин и не стигнаха до чисто голово състояние. В 20-ата минута Габриел Паулища напусна игра със подозрения за тежка травма. В 25-ата съдията не видя игра с ръка на Есекиел Гарай в наказателното поле. Аржентинецът плонжира и мазета с ръка пред погледа на Гонсало Ели. В 36-ата един от най-активните Алфонсо Педраса потегли на скорост от дъгата на личното наказателно поле и стигна съвсем до дъгата на противниковото, където загуби топката.

След почивката баските продължиха да натискат в търсене на гол. В 58-ата Джон Гуидети прати топката в мрежата, само че след отсъдено нарушаване в офанзива. В 71-ата Жофри Кондогбия удари греда. Три минути по-късно домакините откриха резултата. Резервата Мунир Ел Хадади се разписа с глава след центриране на Ели. Гостите от “Местайя” изравниха в 78-ата след подозрение за нарушаване в нахлуване. Симоне Дзадза завоюва въздушния двубой на ръба на разрешеното, резервата Санти Мина се устреми към вратаря и самичък против него нямаше проблеми - 1:1. Момчетата на Абелардо Фернандес съумяха да вкарат късен втори гол, който донесе продължения. В 86-ата отбраната на “бяло-черните” не съумя да почисти след центриране отляво и Рубен Собрино се разписа с удар от четири метра - 2:1.

В продълженията валенсианци бяха по-острият отбор. Най-добрата обстановка се откри пред Родриго Морено в 110-ата минута. Той стреля от дребен ъгъл, вратарят игра с нея, а тя се отби от гредата.

Алавес - Валенсия 2:1 (1:2 в първия мач; 2:3 при дузпите)
1:0 Мунир (74)
1:1 Мина (78)
2:1 Собрино (87)

При дузпите:
1:0 Пина бележи
1:1 Родриго бележи
1:1 Педраса пропуща
1:2 Мина бележи
1:2 Ернан Перес пропуща
1:2 Кондогбия пропуща
2:2 Мунир бележи
2:3 Гая бележи
2:3 Собрино пропуща

СЪСТАВИТЕ И МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР