Отборът на Валенсия постигна голямата си цел в последния кръг

...
Отборът на Валенсия постигна голямата си цел в последния кръг
Коментари Харесай

Валенсия докопа последното място за Шампионска лига

Отборът на Валенсия реализира огромната си цел в последния кръг на Примера дивисион. „ Прилепите” не позволиха изненада при гостуването си на Валядолид, побеждавайки с 2:0, а този резултат им обезпечи четвъртото място в крайното класиране и място в Шампионската лига през новия сезон.

Валенсия водеше люта борба за последната позиция, даваща право на присъединяване в най-елитната конкуренция в Европа с Хетафе, чийто отбор се провали при семейството си на Виляреал. Мачът в Мадрид приключи при тъждество 2:2.

Така развръзката бе в интерес на Валенсия, който остана на четвърто място с актив от 61 точки, до момента в който Хетафе приключва пети с две точки по-малко. Дори и при тъждество в точките сред двата отбора, „ прилепите” щяха да бъдат отборът, класирал се в Шампионска лига поради по-добрата си голова разлика.

Валенсия се причислява към елитната компания на Барселона, Атлетико Мадрид и Реал Мадрид, които ще показват Испания в груповата фаза на най-комерсиалния клубен шампионат в Европа.

Хетафе, дружно със Севиля, който през днешния ден победи Атлетик Билбао с 2:0, ще се примирят с присъединяване в групите на Лига Европа, до момента в който Еспаньол ще играе в предварителните кръгове на втория по мощ европейски клубен шампионат.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР