Отборът на Уувърхемптън постигна минимална победа с 1:0 над Слован

...
Отборът на Уувърхемптън постигна минимална победа с 1:0 над Слован
Коментари Харесай

Късен гол на Хименес попари Божиков и Слован

Отборът на Уувърхемптън реализира минимална победа с 1:0 над Слован Братислава в дуел от груповата фаза на Лига Европа. "Вълците " победиха над отбора на Васил Божиков с попадението на Раул Хименес, който означи в добавеното време на срещата.

Слован стартира мощно дуела, откакто още в 6-ата минута Кенан Байрич засече хубаво центриране на границата на наказателното поле от последвалия ъглов удар и шутира. Топката обаче прелетя тъкмо до лявата греда.

Минути по-късно Жоао Моутиньо стреля от ръба на наказателното поле, само че топката се запъти ниско към центъра на вратата. Доминик Грайф обаче внимаваше и избави удара.

В идващите минути Уувърхемптън бе по-активният тим и доминираше на терена. "Вълците " желаеха повече откриващото попадение, само че то по този начин и не идваше, тъй като при всеки опит за извеждане, отбраната на Слован бе на точното място и пресичаше основния пас.

Раул Хименес овладя подаване към границата на наказателното поле, прицели се и стреля, само че опитът му бе отразен от Доминик Грайф, който резервира двете нули на таблото.

В идващите минути Слован се засилва и задържа притежанието на топката, само че от това не произлезе нищо забавно и резултатът се резервира 0:0 до почивката.

В началото на втората част Васил Божиков повали противник с жестоко нарушаване, за което съдията отсъди дузпа за Уулвърхемптън. Рубен Нунеш се загърби с осъществяването на удара от бялата точка, само че Доминик Грайф усети посоката на топката и отрази опита.

В 58-ата минута Мат Дохърти пропусна страхотна опция в дребното наказателно поле, откакто шутира в десния ъгъл, само че Грайф още веднъж избави и предотврати гола.

В 77-ата Рубен Невеш преодоля съперников бранител и нанесе топовен удар от границата на наказателното поле. Доминик Грайф видя късно топката, само че въпреки всичко се оправи добре.

В добавеното време на срещата Адама Траоре остави на Раул Хименес най-лесната задача да осъществя след центриране, което отстрани вратаря. Хименес не сгреши и с вкарвайки топката в мрежата, донесе трите точки на своя тим.

Така тимът на Уувърхемптън резервира втората си позиция в класирането с 9 точки, а Слован е трети с 4 пункта.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР