Отборът на Уругвай стигна до изключително драматична победа с 1:0

...
Отборът на Уругвай стигна до изключително драматична победа с 1:0
Коментари Харесай

Уругвай пречупи Египет с късен гол, Салах остана на пейката


Отборът на Уругвай стигна до извънредно трагична победа с 1:0 над Египет във втория мач от Група А на Световното състезание в Русия, игран пред близо 20 000 фенове на „ Екатеринбург Арена “. В воин за урусите се трансформира централният защитник на Атлетико Мадрид Хосе Мария Хименес, който осъществя победния гол за своя отбор в 89-ата минута.

Като цяло южноамериканският отбор заслужаваше успеха, защото сътвори доста положения пред противниковата врата и само брилянтните намеси на стража на „ фараоните “ Мохамед Eл Шенави задържаха интригата в мача.

От своя страна през днешния ден Египет не можеше да разчита на огромната си звезда Мохамед Салах, който остана на аварийна пейка през целия мач. Крилото на Ливърпул, който през днешния ден навършва 26 години, контузи рамото си по време на финала на Шампионската лига и бе под въпрос за международните финали. Въпреки че през вчерашния ден селекционерът на "фараоните" Ектор Купер заяви, че Салах ще е титуляр в дуела против Уругвай, през днешния ден той по този начин и не се появи в игра.

През първата част и двата отбора подходиха много внимателно и рядко стигаха до благоприятни условия пред противниковата врата. Най-добрите благоприятни условия за гол се откриха пред Уругвай, които в границите на минута можеха на два пъти да открият резултата. Първо в 22-ата минута Единсон Кавани опита атрактивен изстрел от границата на наказателното поле, само че ударът му бе отразен от защитник на „ фараоните “.

При последвалия корнер, след малко безредие, топката попадна в другата звезда на Уругвай Луис Суарес, който обаче направи непростителен пропуск, останал непокрит на метър от вратата. За страдание с това се изчерпаха и по-интересните моменти до почивката.

Второто полувреме стартира вихрено като още в първата минута Луис Суарес бе изведен чудесно от Единсон Кавани очи в очи със стража на Египет. Нападателят на Барселона стреля, само че Мохамед Eл Шенави показва страховит инстикт и избави.

Урусите продължиха да преобладават и в 73-ата минута стигнаха до нова отлична опция за гол, която още веднъж се откри през Суарес. За трети път обаче в този мач звездата на отбора не съумя да преодолее Eл Шенави.

Правещият впечатляващ мач за Египет пазач се намеси решаващо и в 83-ата минута, когато с необикновен плонж мазета мощен шут от въздуха на Кавани.

Малко по-късно голмайсторът на ПСЖ още веднъж опита шанса си, този път от директен свободен удар, само че още веднъж Мохамед Eл Шенави бе на мястото си и отрази.

В последна сметка 29-годишният вратар на Ал Ахли капитулира в 89-ата минута. Карлос Санчес центрира от фаул в наказателното поле и там Хосе Хименес с глава вкара победния гол за своя отбор.

В идващия кръг Египет се изправя против домакина Русия на 19 юни в Санкт Петербург, до момента в който ден по-късно Уругвай ще срещне Саудитска Арабия в Ростов. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР