Отборът на Украйна постигна втора победа на Европейското първенство по

...
Отборът на Украйна постигна втора победа на Европейското първенство по
Коментари Харесай

Втора победа за Украйна на европейското първенство по футбол за младежи

Отборът на Украйна реализира втора победа на Европейското състезание по футбол за младежи до 21 години, надигравайки с 1:0 един от домакините Румъния. Така с 6 точки украинците оглавяват класирането в група В и действително се класират за елиминациите. По-късно през днешния ден в същата група играят Хърватия и Испания.

В група А се получиха две равенства. Грузия и Белгия направиха 2:2, а Португалия и Нидерландия завършиха при 1:1. Така в потока Грузия – другите съорганизатори, имат 4 точки на върха, а с по две са Нидерландия и Белгия. Португалия е с 1.

На стадион " Генча " успеха за Украйна пристигна пет минути преди края на срещата, когато бранителят на Ботошани Виктор Дикан си вкара автогол. Две минути по-късно Владислав Ванат от Украйна беше отхвърлен с червен картон, само че това не промени хода на мача.

След като паднаха с 0:3 в първата среща, румънците през днешния ден бяха длъжни да вземат точка най-малко, с цел да запазят шансове за класиране напред. Момчетата на треньора Емил Съндой бяха малко по-живи, само че това беше в първите 5 минути, когато сътвориха усещане, че желаят и могат да победят. След което украинците взеха самодейността и само отличният вратар на ФКСБ Щефан Търновану остави равенството толкоз дълго време.

Румъния играе на Европейското като съорганизатор, а отборът им – въпреки и с положителни характерности, не е реализирал победа от месец март 2022-а година или общо девет следващи срещи.

В група А Грузия сподели, че с изключение на качества, има и темперамент. След като изоставаха с 0:2 на почивката, грузинците стигнаха до 2:2 против Белгия с головете на играещия и за мъжете Георгий Цитайшвили в 51-ата минута и на Георгий Гулияшвили в 87-ата. За Белгия вкараха Макси де Куйпер и Ларджи Рамазани.

Атакуващият полузащитник на Валенсия Андре Алмейда откри резултата за Португалия против Нидерландия, само че 12 минути преди края Брайън Броби вкара за 1:1 в 78-ата минута.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР