Отборът на Уилямс завърши сезон 2022 във Формула 1 на

...
Отборът на Уилямс завърши сезон 2022 във Формула 1 на
Коментари Харесай

В Уилямс спрели развоя на FW44, след като разбрали, че ще завършат 10-ти

Отборът на Уилямс приключи сезон 2022 във Формула 1 на последното място в шампионата при конструкторите с актив от едвам осем точки.

По думите на към този момент някогашния началник на отбора от Гроув Йост Капито, който по-рано този месец се раздели с екипа, той е прогресирал по избор метод, само че скоростта на развиване на колата е била прекомерно мудна. Уилямс вкара единствено един по-сериозен пакет с усъвършенствания в хода на акцията, който се появи за домашния старт на отбора във Англия.
 Защо Уилямс уволни Капито? Защо Уилямс уволни Капито?
По думите на Капито, който приказва пред motorsport.com преди раздялата си с Уилямс, той е дал нужните резултати, само че в Гроув са сметнали, че няма да има никаква поуза от по-нататъшно развиване на колата. В крайното класиране английският отбор приключи на 27 точки от деветия – Алфа Таури.
 Волф против Бътън – кой ще е новият началник на Уилямс? Волф против Бътън – кой ще е новият началник на Уилямс?
„ Малко откакто въведохме тези усъвършенствания видяхме, че разликата с деветото и осмото място в прекомерно огромна. Затова не намерихме смисъл да влагаме повече в тази кола. И без това щяхме да сме последни, единствено щяхме да загубим време и запаси, които другояче да инвестирама в колата за следващата година.

„ Затова когато видяхме, че ще сме десети взехме решение да се фокусираме върху болида за 2023. Няма значение каква щеше да е разликата ни с деветия. Точно поради това спряхме да развиваме FW44 малко след подобренията от Англия “, изясни Капито.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР