Отборът на Уест Хем Юнайтед постигна забележителен успех в своята

...
Отборът на Уест Хем Юнайтед постигна забележителен успех в своята
Коментари Харесай

Уест Хем грабна първи значим трофей от 43 години насам

Отборът на Уест Хем Юнайтед реализира незабравим триумф в своята история, печелейки второто издание на шампионата Лига на конференциите. Тимът на Дейвид Мойс победи с 2:1 във финала италианския Фиорентина.

Това е първи важен трофей за „ чуковете ” от далечната 1980 година, когато лондончани побеждават за Купата на Футболната асоциация.

Головете за триумфа против италианците вкараха Саид Бенрама от дузпа и Джаръд Боуен в последната минута от срещата. Утешителното попадение за „ виолетовите ” пък бе дело на Джакомо Бонавентура.

Двубоят на стадион „ Еден Арена ” стартира във вихрено движение, а след единствено няколко секунди след първия съдийски сигнал пристигна и първият удар в мача. Михаил Антонио имаше опция да обстрелва вратата на италианците, само че без да сътвори особени проблеми за вратаря на „ виолетовите ”.

Първата действителна голова опция се разкри пред Деклан Райс в 13-ата минута. След осъществяване на тъч отдясно по нападението на „ чуковете ”, топката попадна в халфа, който с удар от границата на наказателното поле я прати застрашително около десния непряк дирек на вратата.

Постепенно играта се изнерви, а спиранията ставаха все по-чести. Играчите на старши треньора Италиано съумяха да открият териториален превес, само че макар преимуществото във владението на топката мъчно стигаха до вратата на „ чуковете ”.

Йокич се опита да затрудни стража на англичаните, само че изстрелът му попадна в купа от играчи пред него и въобще не се стигна до интервенция на Ареола.  

В 32-ата минута на срещата се стигна до противен случай с капитана на Фиорентина Кристиано Бираги. Футболистът се запъти да извършва корнер пред бранша с последователите на англичаните, когато към него полетяха голям брой чаши. Една от тях удари Бираги по главата, след което той подкани иронично почитателите на „ чуковете ” да не престават с изявите си. В този миг от главата на Бираги бликна съществено количество кръв, което докара до спирането на мача за няколко минути.

След като му бе оказана лекарска помощ, основният рефер на срещата помоли делегата на мача да призове диктора на стадиона да подкани почитателите на Уест Хем да укротят пристрастеностите. В последна сметка мачът бе възобновен.

Заключителните минути на първата част несъмнено бяха за футболистите на Дейвид Мойс. Англичаните се настаниха трайно в половината на своя съперник и съумяха да стигнат до няколко корнера и свободни удари пред наказателното поле на италианците. Въпреки паниката пред вратата на Фиорентина в избрани моменти, „ чуковете ” не съумяха да се възползват.

Дълбоко в добавеното време на първата част, символичните домакини стигнаха до гол посредством Йович, който обаче не бе зачетен заради засада. Положението бе прегледано благодарение на ВАР, който в последна сметка удостовери отсъждането на основния рефер Карлос дел Серо Гранде.  

Едва в 56-ата минута Фиорентина стигна до първия си прецизен удар в мача. Куаме опитва шанса си с отдалечен удар, само че топката тупна пред Ареола и не го затрудни, с цел да улови коженото кълбо.

В ответната офанзива англичаните имаха съществени искания за дузпа, откакто Бираги искрено игра с ръка. След няколкоминутно разглеждане от ВАР асистентите, основният рефер бе привикан персонално да види ситуацията. След като се увери, че капитанът на „ виолетовеите ” в действителност играе с ръка, испанският рефер уточни бялата точка.

С осъществяването на 11-метровия углавен удар се нагърби Саид Бенрама и бе праволинеен. Алжирецът не остави никакви шансове на противниковия пазач, с цел да даде преднина на лондончани.    

Само няколко минути по-късно, футболистите на Фиорентина също претендираха за дузпа, само че претенциите им не бяха почетени. Това обаче нямаше никакво значение за отбора на Винченцо Италиано, който съумя да изравни резултата единствено пет минути, откакто позволи гол. Гонзалес се пребори в наказателното поле за висока топка и съумя да я насочи към Джакомо Бонавентура. Италианецът овладя с левия крайник и незабавно по-късно стреля с десния по диагонала, пращайки топката в далечния ъгъл на вратата за 1:1.

След изравнителния гол отборът на Фиорентина още веднъж взе самодейността и насочи няколко положителни удара към Ареола. Стражът на англичаните обаче се оправи по безукорен метод.

FT • ФИОРНЕТИНА – УЕСТ ХЕМ 1:2

0:1 Бенрама 62', 1:1 Бонавентура 67', 1:2 Боуен 90'

Фиорентина : 1 Пиетро Теракиано, 2 Додо, 4 Никола Миленкович, 16 Лука Раниери, 3 Кристиано Бираги, 5 Джакомо Бонавентура, 34 Софиан Амрабат, 38 Роналдо Мандрагора, 22 Николас Гонзалес, 7 Лука Йович, 99 Кристиан Куаме

Старши треньор: Винченцо Италиано

Уест Хем : 13 Алфонс Ареола, 5 Владимир Цоуфал, 4 Курт Зума, 33 Емерсон, 27 Найеф Агер, 28 Томаш Соучек, 41 Деклан Райс, 20 Джаръд Боуен, 11 Лукас Пакета, 22 Саид Бенрама, 9 Михаил Антонио

Старши треньор: Дейвид Мойс
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР