Отборът на Уест Хем победи с 2:0 Евертън в битката

...
Отборът на Уест Хем победи с 2:0 Евертън в битката
Коментари Харесай

Боуен изстреля Уест Хем над зоната на изпадащите

Отборът на Уест Хем победи с 2:0 Евертън в борбата за оцеляване във Висшата лига. Двубоят от 21-ия кръг на британския шампионат бе белязан от две попадения на Джаръд Боуен. 

Така " чуковете " се изкачиха до 15-то място в класирането с 18 точки в актива си след 20 мача. Евертън пък остава 19-и в таблицата с 15 точки.

" Чуковете " започнаха мощно срещата, само че след десетина минути игра Евертън стартира да владее топката повече и да основава по-интересните неща в офанзива. Това се промени в 34-ата минута, когато Боуен се разписа и даде преднина на лондончани в дуела.

В 41-ата минута пък Михаил Антонио проби чудесно отляво, справяйки се със бранител на гостите, след което прати рисково подаване в наказателното поле на Евертън. Там първи до топката стигна Боуен, който прати топката във мрежата за повторно. 

В края на първото полувреме Алекс Иуоби нацели гредата на вратата защитавана от Фабиански. Това бе и най-хубавият късмет за попадение на " карамелите ". 

Доминик Калвър-Люин бе покрай това да засече центрирана топка в наказателното поле на " чуковете " в 56-ата минута на срещата, само че нападателят не съумя да стигне първи, с цел да нанесе изстрел. 

В 65-ата минута Емерсон от състава на домакините пропиля златен късмет да оформи класиката. Той получи извеждащ пас в пеналтерията на Евертън и стреля, само че топката срещна напречната греда. Доминацията на Уест Хем продължи. Десет минути по-късно Деклан Райс също бе покрай отбелязването, само че ударът му от вътрешността на наказателното поле мина покрай дясната греда.

Боуен имаше късмет да оформи своя хеттрик в 84-ата минута, когато нахлу в наказателното поле на Евертън и шутира, само че ударът му бе блокиран от бранител на гостите. 

Борнемут приключи наедно с Нотингам Форест. " Черешките " поведоха с гол на Джейдън Антъни в 28-ата минута, като преди този момент попадение на гостите от Нотингам бе анулирано поради засада. Все отново в 84-ата минута Сам Стъридж изравни резултата.

Така Борнемут заема 18-то място в британското състезание. Нотингам пък е на 13-то място с 21 точки, четири повече от " черешките ", които са в зоната на изпадащите отбори.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР