Отборът на Уелс стана последния тим от зона УЕФА, който

...
Отборът на Уелс стана последния тим от зона УЕФА, който
Коментари Харесай

Автогол прати Уелс на Световно първенство за първи път от над половин век насам

Отборът на Уелс стана последния отбор от зона УЕФА, който се класира за Световното състезание в Катар, откакто в заключителния плейоф надигра вкъщи в Карфид с минималното 1:0 състава на Украйна.

Единственото попадение в срещата пристигна в 34-та минута, когато звездата на " драконите " Гарет Бейл стреля от директен свободен удар, а в опита си да почисти Андрий Ярмоленко прати топката в личната си мрежа.

Гостите от Украйна разумно потърсиха изравнителното попадение, само че уелската защита отпред с вратаря Уейн Хенеси удържа на натиска и в последна сметка си заслужи мястото на Мондиала в Катар.

За Уелс това ще бъде едвам второ присъединяване на международни футболни финали, като дебютът им идва през 1958 година в Швеция. Тогава " драконите " преодоляват груповата фаза, само че походът им е спрян на четвъртфиналите от бъдещия първенец Бразилия.

Сега 64 години по-късно Гарет Бейл и компания също ще се борят за превъзмогване на първата фаза на Мондиала, където те ще бъдат в една група с тимовете на Англия, Иран и Съединени американски щати.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР