Отборът на Уелс поднесе една от най-големите изненади от началото

...
Отборът на Уелс поднесе една от най-големите изненади от началото
Коментари Харесай

Уелс шокира Хърватия насред Сплит

Отборът на Уелс сервира една от най-големите изненади от началото на европейските квалификации. „ Дарконите ” се добраха до тъждество 1:1 при визитата си на Хърватия в първи мач за двата отбора от група D. Домакините тотално надиграха своя съперник и имаха преднина в резултата до последната минута, само че в добавеното време, отборът на селекционера Роб Пейдж реализира своето и открадна точка на отявления любимец в групата.

Очаквайте детайлности!

Очаквано дуелът стартира с домашен напън, като още в 3-ата минута вратарят на гостите Дани Уорд трябваше да се намесва уверено. Лука Модрич опитва шанса си с отдалечен удар, само че стражът на „ драконите ” съумя да избие в корнер. Втората добра опция в мача още веднъж бе на сметката на домакините. Андрей Крамарич получи на дъгата на наказателното поле и стреля неотложно, само че Уорд плонжира и отново отклони топката отвън рамката на вратата.

В 26-ата минута футболистите на Златко Далич стигнаха до попадение във вратата на Уелс, само че то бе вярно анулирано поради нарушаване на Ливая в нахлуване. Само две минути по-късно обаче, „ шахматистите ” реализираха своето и поведоха в резултата. Андрей Крамарич се пребори за топката в половината на гостите, напредна сред двама бранители на „ драконите ” и с удар от близо 22 метра порази задачата за 1:0.

Едва две минути преди почивката гостите от Уелс стигнаха до нещо по-интересно пред вратата на домакините. „ Драконите ” си завоюваха правото да изпълнят директен свободен удар от дъгата на наказателното поле. Хари Уилсън стреля непосредствено към вратата, само че топката мина над напречната греда.

Само три минути след подновяването на играта на „ Полюд ”, домакините имаха превъзходен късмет да удвоят преднината си. След двойно подаване сред Ковачич и Крамарич, халфът на Челси излезе на стрелкова позиция и насочи мощен удар, само че от няколко метра не съумя да уцели вратата и стреля високо в навън.

В 53-ата Златко Далич трябваше да направи насилствена промяна в състава си, откакто Марко Ливая получи контузия и не съумя да продължи срещата. На негово място се появи Петър Муса.

В 60-ата минута пристигна и най-чистото състояние за състава на Уелс. Хари Уилсън центрира доста добре на далечната греда, където Дан Джеймс бе оставен безусловно непокрит. Крилото на Фулъм реши да стреля от въздуха вместо да си стопира топката и сгреши. Ударът на Джеймс мина много настрана от вратата на домакините.

В заключителните моменти от мача Иван Перишич сътвори едни от най-красивите положения в срещата. Той получи дълъг пас на левия фланг, и макар че ъгълът към вратата бе прекомерно дребен, Перишич стреля от въздуха, а топката се отби в напречната греда зад Дани Уорд, който нямаше какво да направи.

В продължението на срещата Иван Перишич още веднъж опитва шанса си с отдалечен шут, само че този път топката попадна право в ръцете на уелския вратар.

LIVE • ХЪРВАТИЯ – УЕЛС 1:1

Хърватия : 1 Ливакович, 22 Юранович, 6 Шутало, 4 Гвардиол 19 Соса, 11 Брозович, 10 Модрич, 8 Ковачич, 9 Крамарич, 14 Перишич, 20 Ливая

Селекционер: Златко Далич

Уелс : 12 Уорд, 14 Робъртс, 5 Мефам, 6 Родон, 3 Уилямс, 15 Ампаду, 8 Уилсън, 10 Рамзи, 16 Морел, 20 Джеймс, 13 Муур

Селекционер: Роб Пейдж
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР