Отборът на Турция си подпечата визата за участие на Евро

...
Отборът на Турция си подпечата визата за участие на Евро
Коментари Харесай

Турция ще играе на трето поредно европейско първенство, Уелс и Хърватия ще водят люта битка за второто място

Отборът на Турция си подпечата визата за присъединяване на Евро 2024 в Германия, откакто в предпоследния си дуел от квалификационна група " D " разруши с 4:0 вкъщи отбора на Латвия.

На стадиона в Коня южните ни съседи преобладаваха тотално против прибалтийците, само че все пак на почивката резултатът в Коня беше 0:0, като гол на Юнус Акгюн за домакините беше анулиран през първата част.

В 58-ата минута обаче всичко беше изцяло постоянно и този път попадение на Акгюн в реалност даде задатък на Турция, а в заключителните минути на срещата футболистите на Винченцо Монтела се развихриха и направиха триумфа си още по-убедителен.

Точни за успеха бяха Дженк Тосун на два пъти, а сред неговите голове се разписа и Керем Актюроглу.

По този метод селекцията на Турция заслужи своето място на трето следващо европейско състезание, защото до края на срещите в края на тази група отборът не може да бъде преместен от едно от първите две места.

Türkiye book their place at!
— UEFA EURO 2024 (@EURO2024)

Битката за втората квота за Евро 2024 в оставащите срещи обаче дава обещание да бъде извънредно яростна, като в нея ще бъдат забъркани съставите на Уелс и Хърватия.

" Драконите " въпреки всичко ще влязат в решителните два кръг с леко преимущество, защото съкрушиха бронзовия медалист от международното състезание в директния конфликт посред им с 2:1.

На стадион " Кардиф " в едноименната уелска столица домакините изковаха успеха си след едно доста мощно второ полувреме, а звук за нея даде Хари Уилсън, който откри резултата в 47-ата минута.

Отново играчът на Фулъм влезе в прегръдките на своите съотборници след тъкмо час игра, когато засече с глава центриране отляво на Дан Джеймс, с цел да удвои задатъка на своя отбор.

Хърватите понижиха посредством Марио Пашалич в 75-ата минута, само че за повече нямаха сили и по този начин " ватрените " позволиха второ следващо проваляне от директен съперник за място на европейското състезание след загубата от Турция преди няколко дни.



Така, към този миг обстановката в групата наподобява по следния метод - турците са водачи с 16 точки при оставащ един мач до края, до момента в който Уелс и хърватите са с по 10 пункта на второто място и имат по още два дуела. Четвърти към този момент остава отборът на Армения, който със 7 точки към момента храни очаквания за класиране на Евро 2024, а на дъното е Латвия с 3 пункта.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР