Отборът на Тулуза спечели първи трофей в историята си, след

...
Отборът на Тулуза спечели първи трофей в историята си, след
Коментари Харесай

`Тулуза спечели Купата на Франция

Отборът на Тулуза завоюва първи трофей в историята си, откакто разруши Нант с 5:1 във финала за Купата на Франция. На „ Стад дьо Франс “ в Париж Нант защитаваше трофея си от предходната година, само че инкасира две попадения още до 10-та минута, като създател и на двете бе бранителят Логан Коста. Още преди почивката нападателят на Тулуза Тайс Далинга също се разписа два пъти и повиши на 4:0.

Людовик Блас върна един гол за Нант от дузпа в 75-та минута, а четири минути по-късно Закария Абухлал оформи крайното 5:1 в интерес на Тулуза.

По този метод тимът, основан през 1970 година, завоюва първи трофей. Преди това е съществувал и различен клуб със същото име, който е печелил един път Купата на Франция, само че той приключва съществуването си през 1967, а основаният три години по-късно тим не се смята за негов правоприемник.

От своя страна Нант ще се концентрира в борбата за оцеляване в първа лига. Тимът заема 16-то място с 32 точки, какъвто е активът и на 17-ия Брест. През този сезон от елита на Франция ще изпаднат четири тима, защото от идната акция в лигата ще вземат участие 18 отбора.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР