Отборът на ЦСКА взе ранна преднина от 1-0 победи в

...
Отборът на ЦСКА взе ранна преднина от 1-0 победи в
Коментари Харесай

ЦСКА надви Балкан в първи мач от полуфиналната фаза на НБЛ

Отборът на ЦСКА взе ранна преднина от 1-0 победи в общия резултат против Балкан в полуфиналната серия сред двата отбора в Националната баскетболна лига. " Червените " откраднаха домакинското преимущество на първенците, откакто ги надиграха с 90:79 (23:24, 19:16, 20:9, 28:30) на тяхна територия в зала " Арена Ботевград ". Това е трети следващ триумф за отбора на Росен Барчовски над ботевградчани през сегашния сезон, като тимът прави първата крачка към достигането на финала в шампионата.

Вторият мач от серията още веднъж ще се организира в Ботевград в неделя от 19:00 часа. След това серията ще се измести в София идната седмица за мач №3 и №4 (ако е необходим), а възможен пети дуел ще се състои в " Арена Ботевград ".

Изключително ниската успеваемост на тима на Балкан довечера се трансформира в слабост за тима на Петър Златанович, защото неговите състезатели стреляха 5/31 от тройката по отношение на 9/21 за ЦСКА. " Червените " нанесоха основен удар в края на третата четвърт, когато последователно започнаха да се възползват от пропуските на " зелените " и да си основават все по-голяма преднина.

Таменанг Чо приключи с 24 точки, 5 битки и 5 асистенции за успеха на ЦСКА. Андрей Иванов записа отличен дуел от скамейката с 15 точки и 7 битки, 15 точки наниза и Мартин Сотиров, Брандън Йънг добави 11 и 9 асистенции, а Алекс Симеонов вкара 10 точки.

Мануел Суарес реализира 23 точки и 9 битки за Балкан. Павлин Иванов осъществя още 16 точки с 5 асистенции, а Пол Джаксън вкара 11 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР