Отборът на ЦСКА успя да постигне изключително важна победа с

...
Отборът на ЦСКА успя да постигне изключително важна победа с
Коментари Харесай

ЦСКА се поизпоти здраво, но в крайна сметка взе своето във Враца

Отборът на ЦСКА съумя да реализира извънредно значима победа с 2:1 при гостуването си във Враца на локалния на Ботев в мач от 3-тия кръг на efbet Лига. Резултатът беше открит от Рафаел Енрике в 18-ата минута, преди Даниел Генов да изравни в последната минута на първата част. През второто полувреме задатък за гостите даде Али Соу.

Двубоят стартира стремително за " алените ", които сътвориха огромни шансове още в първите две минути. След няма и 60 секунди Али Соу получи пас в дълбочина, пребори се с неубедителния Венцислав Керчев и излезе самичък против стража Красимир Костов. Вратарят обаче добре съкрати ъгъла и съумя да спре удара на гамбиеца. След ъгловия удар Соу още веднъж тества рефлексите на Костов, този път с глава, само че Костов още веднъж беше сигурен.

" Армейците " продължиха да са по-настоятелният тим и това даде своя резултат в 18-ата минута. След нова продължителна офанзива на гостите топката стигна до левия фланг, където Греъм Кери пласира изтънчено центриране на главата на Рафаел Енрике на далечната греда, а крилото не сбърка за 1:0.

Само 4 минути по-късно играчите на Стамен Белчев можеха да поведат с 2:0. След чудесна офанзива по левия фланг Кери изведе Али Соу, който изпревари Красимир Костов и подаде на точката на дузпата. Там беше точно Кери, който стреля едва, което разреши на Атанас Зехиров да почисти безусловно от гол линията.

Постепенно момчетата на Антони Здравков откриха своя темп и започнаха да владеят топката надалеч повече

Натискът на врачани даде своя резултат в първата минута на добавеното време на първата част. След следващото положително нахлуване на врачани, Атанас Зехиров пласира удар в близкия ъгъл на вратата на Густаво Бусато. Топката срещна гредата, само че при добавката Даниел Генов не елементарни на " алените ", с цел да изравни за 1:1.

Само две минути след рестарта момчетата на Стамен Белчев можеше още веднъж да поведат. След бърза офанзива по левия фланг Рафаел Енрике върна топката на точката на дузпата за Али Соу, който стреля, само че ударът му беше блокиран в ъглов удар.

В 54-та минута огромен късмет се откри и пред Ботев (Враца). След бърза контраофанзива Петър Атанасов се оказа 1 на 1 против Валентин Антов на границата на наказателното поле. Нападателят не се поколеба да стреля в далечния ъгъл, само че Бусато беше безукорен, избивайки топката в корнер.

Последва интервал на напън от " алените ", който обаче включваше единствено немощни изстрели отдалеко, които не затрудняваха Красимир Костов.

В 73-та минута въпреки всичко напъните на хората на Стамен Белчев дадоха резултат. Тиаго съумя да покаже елегантен взор, намирайки Али Соу зад тила на защитата на домакините. Таранът съумя да се пребори майсторски с Керчев, който за следващ път сподели недостатъци в тази борба с гамбиеца. Соу овладя невъзмутимо и прати топката над плонжа на Костов за 2:1.

Пет минути преди края на мача " армейците " можеха да си подпечатат триумфа. След осъществяване на корнер от страна на Стефано Белтраме, Юрген Матей се извиси най-високо и стреля, само че ударът му мина напълно покрай дясната греда на Костов.

До края на срещата нови попадения не паднаха и по този начин момчетата на Стамен Белчев излязоха отпред във краткотрайното класиране, събирайки актив от 7 точки. Възпитаниците на Антони Здравков, от своя страна, останаха с 3 пункта след изиграването на откриващите три срещи.

ВИДЕО:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР