Отборът на ЦСКА стана вторият финалист в турнира за волейболната

...
Отборът на ЦСКА стана вторият финалист в турнира за волейболната
Коментари Харесай

ЦСКА надви Левски и стана вторият финалист в турнира за волейболната Купа на България при жените

Отборът на ЦСКА стана вторият финалист в шампионата за волейболната Купа на България при дамите, откакто в полуфиналите реализира домашен триумф над огромния си противник Левски с 3:0 (25:21, 25:23, 26:24) гейма.

В зала " Васил Симов " " червени " и " сини " оправдаха упованията за равносилен дуел, в който обаче домакините демонстрираха повече самообладание в решителните моменти и това им разреши да се поздравят с крайната победа.

В откриващата част волейболистките на Левски бяха тези, които започнаха по-силно и съумяха да се откъснат на пет точки при 10:5, само че ЦСКА стигна до равенството при 11:11. В идващите минути двата отбора се движеха близо в резултата, с цел да се стигне до 21:21, когато " армейците " поеха самодейността и завоюваха всяко едно от идващите четири разигравния, а с това и гейма след 25:21.

Във втория и третия сет девойките на Юлия Иванова - Минчева успяваха на пернат с 5-6 точки, само че и в двата случая " сините " посочваха темперамент и скоро по-късно намираха сили да се върнат в битката. Отново обаче във значимите моменти домакините бяха по-добрия тим и след 25:23 и 26:24 в своя изгода затвориха мача в три гейма.

По този метод ЦСКА се класира за финала в шампионата за Купата на България по волейбол при дамите, където " алените " ще преследват своя юбилеен 20-и трофей в конкуренцията, а техен противник ще бъде първенецът в конкуренцията в последните няколко издания - Марица Пловдив, който през вчерашния ден победи Славия с 3:0 (25:16, 25:23, 25:23) гейма.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР