Отборът на ЦСКА спечели Вечното дерби срещу от 15-ия кръг

...
Отборът на ЦСКА спечели Вечното дерби срещу от 15-ия кръг
Коментари Харесай

ЦСКА надви Левски във Вечното дерби за седми пореден успех в НБЛ

Отборът на ЦСКА завоюва Вечното дерби против от 15-ия кръг на Националната баскетболна лига (НБЛ), откакто " алените " се постановиха с 81:67 (18:17, 20:15,21:15, 22:20) вкъщи.

Състезателите на Росен Барчовски оправдаха ролята си на любимец в дуела и закономерно записаха седмия си следващ триумф в шампионата, до момента в който в това време " сините " инкасираха десетата си поредна загуба.

В залата на ЦСКА домакините предстоящо започнаха срещата стимулирано и в началните минути се откъснаха в резултата при 15:8, само че благодарение на опитните Златин Георгиев и Асен Великов Левски се върна в играта и по този начин първата четвърт завърши при задатък от единствено точка в интерес на " армейците " - 18:17.

До почивката гостите стояха равностойно на паркета, само че серия от шест безответни точки на ЦСКА направи резултатът 32:26, а тази разлика се задържа до края на втората част, която завърши при 38:32 за домакините.



През второто полувреме " алените " подвигнаха равнището си на игра и започнаха все по-успешно да лимитират своя противник в стрелбите, до момента в който в това време те продължиха да усилват преднината си, която за пръв път стана двуцифрена при 42:32 и от този миг нататък всякаква конспирация в мача на процедура липсваше.

В оставащото време до края баскетболистите на ЦСКА все по този начин се откъсваха в резултата, като в един миг техният задатък доближи 20 пункта при 67:47 в хода на заключителните 10 минути. Това разреши на старши треньора Росен Барчовски да даде късмет за изява на част от по-младите си състезатели, които се включиха мощно, до момента в който Левски съумя да стопи част от пасива си за крайното 81:67 в интерес на " алените ".



Брандън Йънг и Венцислав Петков станаха най-резултатни за спечелилите с по 17 точки, до момента в който младият Виктор Гергов записа 13 от пейката, а Георги Боянов завърши с " дабъл-дабъл " - 11 точки и 11 битки.

За Левски Зейн Ноулс вкара 15 пункта и добави 12 битки, с цел да оформи " дабъл-дабъл " против някогашния си отбор, а Лъчезар Димитров се регистрира с 13 точки.

В класирането ЦСКА е на второто място с баланс 12-3, до момента в който Левски е на предпоследната 11-а позиция с актив от 4 триумфа и 11 провали.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР