Отборът на ЦСКА-София се класира за полуфиналите в турнира за

...
Отборът на ЦСКА-София се класира за полуфиналите в турнира за
Коментари Харесай

ЦСКА-София елиминира Лудогорец след продължения и е на полуфинал за Купата


Отборът на ЦСКА-София се класира за полуфиналите в шампионата за Купата на България. В извънредно завладяващ дуел, игран пред цялостните трибуни на стадион „ Българска войска “, играчите на Стамен Белчев победиха с 2:1 първенеца Лудогорец след продължения. Така „ алените “ станаха третият отбор, които си обезпечи място измежду най-хубавите четири в шампионата.

Николай Бодуров откри за домакините още в 9-ата минута след страховит шут от далечна отдалеченост. Капитанът на „ алените “ лиши топката от неприятелски състезател в центъра на терена, напредна в половината на разградчани и с топовен шут от близо 30 метра разстреля Хорхе Броун.

В 24-ата минута „ армейците “ можеха да удвоят задатъка си, откакто Раул Лое стреля рисково с глава, само че този път Броун се намеси и избави. Две минути по-късно добра опция се откри и пред Кирил Десподов, който обаче не откри задачата останал очи в очи със стража на гостите.

В 33-ата минута домакините бяха осъдени за пропуските си, откакто Лудогорец изравни от дузпа, отсъдена за нарушаване на Александър Дюлгеров против Марселиньо. С осъществяването на 11-метровия углавен удар се зае Козмин Моци, който не трепна и направи 1:1. Така приключи и първата част.

След почивката разградчани поеха самодейността и няколко пъти бяха близо да поведат. Най-добрата опция пред тях се откри в 59-ата минута, при която стражът на ЦСКА-София Черниаускас излезе неразчетено напред и бе трансфериран от Джоди Лукоки. За наслада на „ алените “ топката се удари в напречната греда. Гостите продължиха да са по-активният отбор на терена и в 72-ата минута стигнаха до попадение на Лукоки, което обаче бе анулирано заради засада.

В последна сметка постоянното време приключи наедно и спечелилият трябваше да бъде излъчен след продължения. В тях „ армейците “ демонстрираха повече прохлада и справедливо стигнаха до триумфа. В воин за тях се трансформира Кирил Десподов, който осъществя победното попадение в 96-ата минута след страхотна асистенция на Фернандо Каранга. Лудогорец пък приключи мача с 10 души, откакто в 109-ата минута Натанаел бе изпъден с пряк червен картон за удар без топка против Десподов. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР