Отборът на ЦСКА се завърна на пътя на победите в

...
Отборът на ЦСКА се завърна на пътя на победите в
Коментари Харесай

ЦСКА отново си стъпи на краката след шоу на Ноулс

Отборът на ЦСКА се завърна на пътя на успехите в НБЛ, откакто завоюва семейството си на Черно море Тича с крайното 97:84 (25:29, 21:16, 19:16, 32:23) в финален мач от десетия кръг на баскетболното ни състезание.

По този метод “армейците ” се изкачват до петото място в таблицата с баланс от 4 триумфа и 5 провали и сполучливо се поправиха след тежката загуба от Ямбол през предходната седмица. Черно море пък заема седмата позиция в класирането с актив от 3-6, като това е шестата поредна загуба за “моряците ” в шампионата.

Черно море бе изрично по-добрият тим през първата четвърт, в която момчетата на Кирил Болшаков движеха топката чудесно и със страхотна пукотевица от отдалеченост си осигуриха двуцифрен задатък при 14:24. Постепенно обаче баскетболистите на ЦСКА се завърнаха в мача, намалявайки недостига си до четири точки в края на откриващия интервал при 25:29, преди варненци още веднъж да се отскубнат напред в средата на втората част при 32:41. Със серия от 14:4 в своя изгода обаче домакините съумяха да се завърнат напред в резултата при 46:45 на полувремето. 

В третата четвърт играта се накъса много поради многото нарушавания от двете страни, като “червените ” насочваха нападенията си към преобладаващия под коша център Зейн Ноулс, който вкара 11 от 19-те точки на отбора си. ЦСКА усили задатъка си до четири при 65:61 преди старта на последната част, като в нея бахамецът продължаваше да тероризира правоъгълника на противника и в последна сметка да се трансформира в главния коз за успеха на отбора си с крайното 97:84.

Зейн Ноулс приключи със свиреп дабъл-дабъл от 32 точки и 14 битки при 12/19 пукотевица от игра за 26 минути за ЦСКА. Мартин Сотиров се включи мощно със 17 точки и 6 асистенции, Алекс Симеонов осъществя още 13 точки с 5 битки, а капитанът Венцислав Петков добави 12 точки и 5 завършващи подавания.

Тач Ънру бе над всички за Черно море с 19 точки и 6 битки. Михаил Молдов прибави 16 точки, Аверил Ъгба се отличи с 14 точки и 10 битки, а Иван Спиров остана с 10 точки.

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР