Отборът на ЦСКА се класира за осминафиналите на Купата на

...
Отборът на ЦСКА се класира за осминафиналите на Купата на
Коментари Харесай

ЦСКА отстрани Гигант след драма с дузпи в Съединение

Отборът на ЦСКА се класира за осминафиналите на Купата на България след извънредно сложна и трагична победа с дузпи над третодивизионния Гигант Съединение. Тимът от Югоизточната Трета лига бе доста покрай сътворяването на огромна сензация, макар че игра с двама души по-малко повече от половин час, само че в последна сметка " алените " надвиха след 1:1 в постоянното време и 7:6 при осъществяването на дузпи.

Пред препълнените трибуни на стадиона в Съединение " армейците " преобладаваха през цялото време на дуела, само че обратно на упованията домакините поведоха в резултата в 41-та минута, когато Георги Стайков се възползва от недоразумение в отбраната на противника и прати топката във вратата на Димитър Евтимов. Само 10 минути след почивката Гигант остана с човек по-малко след втори жълт картон за Васил Василев, само че домакините продължиха да се отбраняват самоуверено, а вратарят Цветан Тодоров бе доста стабилен.

Играчите на Саша Илич въпреки всичко съумяха да изравнят в 74-та минута, когато Брайън Морено бе изведен единствено против Тодоров и въпреки че стражът мазета първия му удар, играчът на ЦСКА вкара при добавката. " Червените " желаеха да решат всичко в оставащите минути, само че не съумяха да го сторят, а в шестата минута на добавеното време още един футболист на Гигант бе изпъден за втори жълт картон - Райко Алов. Стигна се до продължения, в които ЦСКА по този начин и не съумя да стигне до нов гол, въпреки че бе с двама души повече на терена.

Така разногласието трябваше да бъде решен с дузпи, като и двата отбора бяха безгрешни при първите си шест осъществявания, преди Евтимов да отрази слабия удар на Янко Гюзелев, а Мено Кох да изпрати ЦСКА в идващия кръг.

По този метод финалистът от последните три издания на Купата (носител на трофея през 2021) продължава към осминафиналите, където ще срещне Септември София. Мачът на Националния стадион " Васил Левски " ще се играе в четвъртък, 1-ви декември, от 12:00 часа. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР