Отборът на ЦСКА публикува на страницата си във Фейсбук последната

...
Отборът на ЦСКА публикува на страницата си във Фейсбук последната
Коментари Харесай

ЦСКА с важна информация относно новия стадион и решението на РИОСВ

Отборът на ЦСКА разгласява на страницата си във Facebook последната информация по проблема на клуба с реконструкцията на стадион " Българска войска ".

" Червените " оповестяват, че след решение на шефът на Регионална инспекция за опазване на околната среда госпожа Румяна Маринова е било постановено, че не е належащо слагането на " Оценка на въздействието върху околната среда " (ОВОС), което, по думи на клуба, е била една от последните две доста значими стъпки по пътя към приемане на позволение за градеж.

В решението на ръководителят на Регионална инспекция за опазване на околната среда се споделя, че реконструкцията на парцела " няма възможност да окаже доста негативно влияние върху естествени местообитания, популации и местообитания на типове, предмет на запазване в предпазени зони ".

Оказва се обаче, че против това решение са постъпили няколко тъжби, което постанова въпросът да бъде позволен в съда, само че все пак от ЦСКА са уверени в триумфа и подчертаха за следващ път, че построяването на новия стадион си остава приоритет.

Ето я и цялата позиция на ПФК ЦСКА:

Както съобщихме неколкократно, по пътя към приемане на позволение за реорганизация на " Българска войска " ни остават 2 доста значими стъпки. Една от тях – решението на Регионална инспекция за опазване на околната среда би трябвало или не би трябвало да минаваме през тежката и дълга процедура " Оценка на въздействието върху околната среда " (ОВОС), която би забавила значително построяването на оборудването.

С решение от 28.07.23 година шефът на Регионална инспекция за опазване на околната среда госпожа Румяна Маринова постановява изрично и аргументирано, че Оценка на въздействието върху околната среда не би трябвало да се прави, тъй като реконструкцията на парцела " няма възможност да окаже доста негативно влияние върху естествени местообитания, популации и местообитания на типове, предмет на запазване в предпазени зони "

Въпреки безапелационното мнение на специалисти, институции и законодателство, в деловодството на Регионална инспекция за опазване на околната среда са постъпили три тъжби към решението, което за жалост значи, че процедурата влиза в съда. Имаме цялостната убеденост, че откакто толкоз доста движимости лица са се изказали изрично в поддръжка на решението да не се прави Оценка на въздействието върху околната среда, Административният съд също ще се произнесе обективно и заслужено и ще удостовери решението на Регионална инспекция за опазване на околната среда от петък.

Новият стадион продължава да е главен приоритет за ЦСКА. Нищо няма да ни спре да го изпълним, макар на пръв взор оркестрираните пречки, с които се сблъскваме на всеки стадий.

Стадион на ЦСКА – за нашата татковина, за нашите деца!





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР