Отборът на ЦСКА продължи победния си ход в Първа лига,

...
Отборът на ЦСКА продължи победния си ход в Първа лига,
Коментари Харесай

ЦСКА изтръгна победата в Русе

 Треньорът на ЦСКА спокоен за бъдещето си
Отборът на ЦСКА продължи победния си ход в Първа лига, откакто победи Дунав с 2:0 в дуел от 16-ия кръг, игран на градския стадион в Русе. Армейците откриха резултата в 40-та минута, когато Тиаго Родригес центрира от фаул, а Мауридес засече с глава и порази вратата на съперника.

Едвин Джеси удвои преднината на " армейците " в 48-та минута, откакто получи подаване от Мауридес.
В идващия кръг отборът на ЦСКА гостува на Славия. Двубоят ще се играе на 2 декември (неделя) от 17:00 часа на Националния стадион " Васил Левски ".

След края на мача в Русе треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро не спести рецензии към своите футболисти.
" Доволен съм от резултата. Това не е елементарен терен да се играе, не е елементарно място да се победи. Много са значими тези три точки през днешния ден. Не контролирахме дуела, най-малко не през първото полувреме, което не е доста приемливо, само че имахме надзор върху резултата. Това е значимото. Особено в този момент в края на сезона би трябвало да взимаме всички мачове. Без непотребни фойерверки показахме успеваемост. Не е загадка, че Дунав не е най-хубавият тим при статичните положения в отбрана.



Но няма да диспутирам, че не играхме добре. Всички обърнахме внимание на това на почивката. Беше 1:0, а когато ЦСКА поведе с 1:0, то печели мача в 95 % от случаите, което е отлично. Но това е футболът, от време на време мъчно вкарваш, както против Витоша, от време на време от първия си удар, както през днешния ден. Не мога да предпочитам по кое време и по какъв начин да вкарваме голове. Но до момента в който го вършим, няма да се окайвам. Постигаме сухи мрежи, макар че не беше най-хубавото ни показване в отбрана.

Имаме 15 точки да спечелим преди Коледа и би трябвало да го създадем. В мачовете до края на сезона чакам да играем най-хубавия си футбол и да спечелим мачовете си. Предстои ни мач със Славия, а Славия не е тим във форма сега. Но имат качества и демонстрираха, че могат да играят против огромните тимове ", разяснява младият експерт.

В различен мач от кръга през днешния ден тимът на Септември (София) записа значим триумф с 2:1 над Черно море. Първото попадение на стадион " Васил Левски " осъществя Жоржиньо (51). Десет минути по-късно обаче Борис Галчев изравни след положително осъществяване на директен свободен удар, а малко преди края на срещата Ишмаел Байду донесе трите точки за състава на Христо Арангелов.

С триумфа над Дунав ЦСКА събра 38 точки и върви втори в класирането, до момента в който Дунав е 12-и с 14. Септември пък към този момент има 10 и е 13-и. Черно море е 7-и с 21.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР