Отборът на ЦСКА постигна разгромен успех с 5:1 Шахтьор Караганда

...
Отборът на ЦСКА постигна разгромен успех с 5:1 Шахтьор Караганда
Коментари Харесай

ЦСКА разгроми Шахтьор в последната си контрола в Турция

Отборът на ЦСКА реализира победен триумф с 5:1 Шахтьор Караганда в следващата си контрола от зимната подготовка. Никола Ковтадюк (5) изведе казахстанския отбор напред, само че по-късно настъпи " алена " голеада. Амос Юга (13, 45), Георги Йомов (24, 32) и Иван Турицов (63-дузпа) донесоха цялостния поврат.

Най-много аплодисменти събра попадението на Георги Йомов, който се разписа непосредствено от ъглов удар. ЦСКА изигра целия мач без смени, защото единствено след няколко часа тимът ще изиграе още една контрола. В мача с Академия Пандев треньорът Стойчо Младенов ще даде късмет на останалите играчи в отбора.

Мачът на стадион " Титаник " в Белек стартира с по-активна игра на " алените ", които обаче получиха гол още при първата офанзива на противника. В 5-ата минута Тимур Досмангабетов получи прекрасен диагонелен пас на левия фланг и незабавно центрира към наказателното поле. Там Николай Ковтадюк с глава изпревари централните бранители на ЦСКА и с глава прати топката зад тила на Бусато за 0:1.

" Червените " дадоха отговор с рисков удар на Греъм Кери в 11-ата минута, само че той бе блокиран от бранител на Шахтьор. Две минути по-късно ЦСКА изравни с попадение на Амос Юга. Греъм Кери изненада вратаря Цуприков от директен свободен удар, топката срещна напречната греда, а в създалото се меле най-съобразителен беше Юга, който от близко прати топката в мрежата на казахстанците - 1:1.

В 23-ата минута Греъм Кери още веднъж блесна с майсторско осъществяване на фаул, само че този път стражът на Шахтьор внимаваше и мазета. От последвалия ъглов удар Георги Йомов донесе цялостен поврат за ЦСКА с фамозно осъществяване, с което завъртя топката непосредствено в далечния ъгъл на вратата на противника.

Отново Йомов наказа неточност на защитник на Шахтьор в 32-ата минута, който не съумя да почисти топката. Крилото на ЦСКА се възползва от подаръка и повиши на 3:1 с техничен удар.

В последните секунди на първата част Греъм Кери от фаул, покрай ъгловото знаменце, трансферира купа от играчи в наказателното поле и топката стигна до забравения Амос Юга. Халфът на ЦСКА не се поколеба да стреля от въздуха и макар че ударът му не беше доста мощен, затрудни Цуприков. Вратарят улови топката, само че съдиите демонстрираха, че тя е минала с цялостния си размер голлинията и показаха центъра - 4:1.
Второто полувреме стартира с заплаха пред вратата на ЦСКА, само че Густаво Бусато сподели отличен рефлукс и мазета удара. Шест минути по-късно стражът на " алените " още веднъж трябваше да се намесва, с цел да не се стигне до автогол.

Българският отбор стигна до ново попадение в 63-ата минута. Отбеляза го Иван Турицов от дузпа, отсъдена за нарушаване против него. Десният бек осъществя с невъзмутимо осъществяване от бялата точка.

Чудесен късмет да запише името си измежду голмайсторите пропиля Бисмарк Чарлз в 69-ата минута, когато бе изведен от Кери очи в очи със стража на Шахтьор. Нападателят обаче шутира около левия дирек на вратата и топката излезе в навън. 12 минути преди края в игра за казахстанците се появи футболист, носещ фланелка с №89 и името Тошев на гърба. Оказа се, че това е Шангас Флюк, а екипът е на българския нападател Мартин Тошев, който игра за Шахтьор през предишния сезон. До края отборът от Казахстан можеше да означи второ попадение, само че топката срещна лявата греда на вратата на Бусато в 82-ата минута.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР