Отборът на ЦСКА постигна много важна победа над швейцарския Базел

...
Отборът на ЦСКА постигна много важна победа над швейцарския Базел
Коментари Харесай

ЦСКА с огромна крачка към групите на ЛК, излъга Базел в София

Отборът на ЦСКА реализира доста значима победа над швейцарския Базел в първи плейофен конфликт от Лига на конференциите. „ Червените” се постановиха с 1:0 на стадион „ Васил Левски” и взеха минимална преднина преди реванша в Швейцария след седмица. Единствения гол в мача падна през второто полувреме и бе дело на бранителя Серхио Лопес, който си означи автогол.

Базел пропусна най-чистото си състояние в мача в продължението на първото полувреме, когато в воин за домакините се трансформира Густаво Бусато, който се оправи по ослепителен метод, останал очи в очи с нападател на гостите.
Още по тематиката:

Още във втората минута гостите стигнаха до корнер отдясно на Бусато, откакто Амос Юга пресече подаване към наказателното поле на „ червените”. След разиграването от ъгловия удар, футболистите на швейцарците проведоха нова офанзива, този път отдясно на нападението на гостите, само че след удар от дребен ъгъл, вратарят на ЦСКА избави, а по-късно топката още веднъж излезе в корнер. Минута по-късно Бусато работи рисковано и излезе да почисти топката с глава отвън наказателното поле, а по-късно Мено Кох почисти в корнер.

ЦСКА отговори с рискова контраофанзива след добър авантаж от основния рефер на срещата. Вион бе фаулиран пред наказателното поле на „ червените”, само че хърватският съдия остави играта да продължи, откакто топката попадна в Линдсет. Той откри отдясно Морено, който напредна отдясно и след финт, стреля с левия крайник. Топката се отби от защитник на Базел и излезе в първи ъглов удар за домакините.

В 7-ата минута ЦСКА още веднъж стигна до корнер пред вратата на своя съперник. Този път след центриране, Юрген Матай съумя да играе с глава, само че не и да насочи топката във вратата. Четири минути по-късно Линдсет опита доста хитро да изведе Браян Морено, само че пасът му се оказа дълъг и попадна в ръцете на вратаря на гостите.

Първият прецизен удар във вратата на Базел насочи Георги Йомов. След добра преса от домакините, играчите на Александър Фрай бяха принудени да сгрешат, а топката попадна в краката на Йомов, който напредна и стреля от отдалеченост. Вратарят на швейцарците обаче внимаваше и съумя да избави.

В 22-ата минута „ червените” стигнаха до отлична опция след статично състояние. Домакините получиха правото да изпълнят свободен удар след наивна неточност на бранителя на Базел Адамс Нуху, който игра с ръка при привидно една безобидна топка. В последна сметка той получи жълт картон, а след центрирането на Тибо Вион, Гарсес стреля рисково с глава, само че прати топката в навън. Малко след половин час игра, Маурисио Гарсес направи отличен пробив отляво, само че при паса към него, страничният рефер подвигна флага за засада. Телевизионните повторения обаче демонстрираха, че такава няма.

Следващият късмет в мача още веднъж бе на сметката на „ червените”. След нахлуване отдясно, Линдсет получи и центрира на далечната греда, където Маурисио Гарсес надскочи Серхио Лопес и съумя да стреля с глава по посока вратата, само че топката не попада в задачата.

В последната минута на първото полувреме Мено Кох пропусна страхотна опция да открие резултата. След следващия корнер пред вратата на Базел, топката бе центрирана в наказателното поле, където бранителят се извиси над всички, само че и той не съумя да насочи прецизен удар. Гостите дадоха отговор с бърза офанзива, която обаче бе спряна от Юрген Матай в пеналта.

В даденото от съдията продължение на първата част, ЦСКА безусловно оцеля! Уникален пропуск за гостите направи Лиъм Милар. Крилото на гостите бе изведе очи в очи с Бусато, само че ударът му бе париран от стража на „ червените”. Топката още веднъж попадна в Милар, който този път опитва да комбинира със собствен съотборник, само че бе притиснат от защитник на ЦСКА и не съумя да стреля. В последна сметка топката попадна в Амдуни отляво, само че ударът му бе избит в корнер.

Втората част стартира без промени в двата състава, а играта от първото полувреме не се промени изключително. Футболистите на ЦСКА владееха топката в по-голям интервал от време, само че без да заплашват вратата на швейцарците.

В 55-ата минута Базел стигна до добра опция за гол, само че Фрай не съумя да засече топката след центриране отдясно. Атаката на швейцарците обаче бе проведена след очевидно нарушаване против Мено Кох в центъра на терена. Бранителят на „ червените” получи удар в глезена и имаше потребност от лекарска помощ, само че в последна сметка съумя да продължи дуела.

ЦСКА нанесе своя удар в 70-ата минута на мача. След продължителна офанзива на „ червените”, топката се озова в Турицов на десния фланг. Бранителят задържа доста добре и хитро изведе Маурсио Гарсес зад защитата на Базел. Нападателят напредна и насочи остро подаване към Бамба във вратарското поле, който не съумя да засече. Това обаче направи Серхио Лопес, който заби топката в личната си мрежа.

Три минути преди края на постоянното време играчите на ЦСКА имаха съществени искания за дузпа. След центриране на Туфегджич от фал, Адам Шалай игра искрено с ръка в наказателното поле, само че вместо дузпа, основният рефер на мача отсъди нарушаване на Юрген Матай против играча на швейцарците. В продължението на дуела Адам Шалай имаше опция да изравни резултата, само че ударът му бе блокиран от Юрген Матай.

FT ЦСКА - БАЗЕЛ 1:0

1:0 Серхио Лопес 70' (автогол)

Лига на конференциите, Плейоф, 1 мач

Стадион: "Васил Левски ", София

ЦСКА (4-2-3-1): 1 Бусато, 19 Турицов (жк), 2 Матай, 4 Кох 6 Х.Петров, 21 Юга, 10 Йомов (11 Туфегджич 68'), 15 Вион (жк) (3 Жеферсон 83'), 7 Линдсет, 27 Гарсес, 28 Морено (30 Бамба 59')

Старши треньор: Саша Илич

Базел (4:2-3-1) : 1 Хиц, 22 Серхио Лопес (жк), 15 Нуху (жк), 4 Комос, 21 Пелмор, 8 Диуф (жк), 23 Бюргер, 27 Ндойе, 20 Фрай, 7 Милар, 9 Амдуни (жк)

Старши треньор: Александър Фрай
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР