Отборът на ЦСКА победи Базел с 1:0 в първи плейоф

...
Отборът на ЦСКА победи Базел с 1:0 в първи плейоф
Коментари Харесай

ЦСКА победи минимално Базел в първия плейоф -

Отборът на ЦСКА победи Базел с 1:0 в първи плейоф за влизане в групите на шампионата Лига на конференциите, игран на националния стадион " Васил Левски ". Единственото попадение в срещата падна в 70-ата минута, когато Серхио Лопес от гостите си означи автогол.

През първото полувреме армейците започнаха по-агресивно и още в 4-ата минута Браян Морено финтира защитник на гостите и шутира, само че след рикошет топката излезе в корнер.

В 12-ата минута Георги Йомов стреля над 20 метра само че стражът на Базел избави. След малко повече от половин час игра Маурисио Гарсес се пребори за топката и нахлу отляво в наказателното поле на швейцарците. Последва шут, който бе блокиран и безредие, само че офанзивата завърши с вдигнат байрак за засада.

В 44-ата минута Менно Кох засече с глава центриране от корнер, само че кълбото излезе в навън. В последните секунди на първата част Базел пропиля единствената чиста голова обстановка до този миг. Милър се откъсна фронтално самичък против Бусато след подаване на Фрай, само че стражът отрази. Играчът на швейцарците още веднъж се добра до топката и я подаде към Андуни, който не съумя да отиграе. По този метод двата състава се отдръпнаха на отмора при нулево тъждество.

През второто полувреме старши треньорът на ЦСКА Саша Илич пусна в игра Дауда Бамба, който размени Браян Морено. В първия четвърт час на втората част темпото не бе изключително високо и до по-опасни положения пред двете порти не се стигна.

В 62-ата минута при следващ корнер за алените Маурисио Гарсез още веднъж опита да затрудни вратата на Базел, само че отбраната на швейцарците се оправи. В следствие в игра се появи и Лазар Туфегджич, който влезе на мястото на Георги Йомов. ЦСКА подвигна внезапно оборотите, заигравайки още по-агресивно и в 70-ата минута разумното се случи, когато Иван Турицов и Гарсес разиграха добре отдясно.

Последва остро центриране от крилото, при което Серхио Лопес опитва да го почисти, само че прати топката в личната си врата. По този метод армейците поведоха в резултата с 1:0. В 82-ата минута Тибо Вион стреля непосредствено от директен свободен удар, само че вратарят на гостите Марвин Хитц се оправи.

До края на срещата момчетата на Саша Илич продължиха да нападат и да диктуват събитията на терена, само че до нови попадения по този начин и не се стигна и по този метод ЦСКА записа изцяло подобаващ триумф с 1:0 над Базел в първия плейоф за влизане в групите на шампионата Лига на конференциите.

Реваншът е тъкмо след седмица, на 25 август (четвъртък) и ще се играе на стадион " Санкт Якоб Парк " в Базел.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР