Отборът на ЦСКА надви Локомотив Пловдив с 2:0 в четвъртфинален

...
Отборът на ЦСКА надви Локомотив Пловдив с 2:0 в четвъртфинален
Коментари Харесай

ЦСКА изпрати Локо Пловдив у дома, защитата на Купата продължава

Отборът на ЦСКА надделя Локомотив Пловдив с 2:0 в четвъртфинален мач на Sesame Купа на България. След голове на Жорди Кайседо и Георги Йомов отборът се класира за полуфинала и продължава отбраната на трофея.

Първата част мина напълно под диктовката на домакините и изцяло резонно, момчетата на Стойчо Младенов материализираха превъзходството си с два гола. През второто полувреме "червените " понижиха оборотите, а Локомотив Пловдив се възползва и на няколко пъти бе на косъм от това да понижи пасива си. В последна сметка резултатът се резервира и борбата на ЦСКА в шампионата продължава, до момента в който за Локо остава битката в шампионата.

Гостите стартираха стремително и се хвърлиха в нахлуване от първия съдийски сигнал. Още във втората минута новото попълнение на "смърфовете " - Преслав Боруков, напредна по десния фланг и излезе самичък против вратаря, само че стражът на "червените " се намеси уверено.

Последва късмет за ЦСКА, откакто Георги Йомов комбинира добре с Греъм Кери и центрира в наказателното поле, където обаче Жорди Кайседо се размина с топката.

В 18-ата минута Лукас Рейдър трябваше да се намесва, откакто Греъм Кери и Брадли Мазику надделяха противниковата отбрана с положително взаимоотношение. Французинът стреля, само че стражът на "смърфовете " се оправи и опази вратата си.

След половин час игра Греъм Кери насочи хитро подаване към Жорди Кайседо, който мигновено изстреля топката към вратата на Локо, само че ударът приключи в ръцете на немския вратар на гостите. Секунди по-късно точно еквадорецът изведе ЦСКА напред в резултата. Този път Кайседо надделя Мартин Паскалев на десния фланг и квалитетно мушна топката сред краката на Рейдър, с цел да направи 1:0. Попадението бе прегледано с ВАР, защото имаше искания за нарушаване по време на построяването на офанзивата, само че в последна сметка голът бе зачетен.

Само три минути по-късно Кайседо още веднъж бе напът да се измъкне от противниковата отбрана, само че бе свирена засада на еквадореца при извеждащото подаване на Амос Юга.

Към края на първата част Георги Йомов се погрижи да удвои задатъка на ЦСКА. Кери центрира към наказателното поле, а Кристиан Гомис мазета. Отбитата топката обаче се озова в краката на Йомов, който стреля и след двоен рикошет в бранители на "смърфовете ", кълбото влетя в мрежата на Рейдър.

В добавеното време на първата част Бусато се отличи с нова добра демонстрация, откакто отрази прелестен изстрел на Мартин Паскалев. Младокът излъга "червената " защита, само че не съумя да преодолее вратаря на домакините и да понижи пасива на своя отбор.

Второто полувреме стартира напрегнато сред двата състава след сдърпване сред Димитър Илиев и Мено Кох, приключило с публично предизвестие за нидерландеца. В 58-ата минута Карло Мухар опита шанса си с удар от далечно разстояние, който изобщо не затрудни Рейдър.

В 67-ата минута Кайседо бе на косъм от отбелязването на своя втори гол, откакто засече страховит пас на Карло Мухар. Ударът му обаче бе отразен от вратаря. "Смърфовете " отвърнаха незабавно с изстрел с глава на Димитър Илиев, уловен от Бусато.

Десетина минути преди края Мено Кох не съумя да се ориентира добре и разреши на Преслав Боруков да стреля. Бразилецът обаче още веднъж се оказа неизпълним за нападателя на гостите. До последния съдийски сигнал обаче темпото на игра спадна и нови рискови положения липсваха.

ЦСКА - Локо Пд КР 2:0
1:0 Жорди Кайседо 33'
2:0 Георги Йомов 40'

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЦСКА:
1. Густаво Бусато, 19. Иван Турицов, 2. Юрген Матей (к), 4. Мено Кох, 18. Брадли Мазику, 2. Жеферсон, 21. Амос Юга, 24. Карло Мухар, 8. Греъм Кери, 10. Георги Йомов, 9. Жорди Кайседо

Треньор: Стойчо Младенов

Локо Пловдив: 71. Лукас Рейдър, 50. Йосип Томашевич, 5. Мартин Паскалев, 4. Кристиан Гомис, 34. Петър Витанов, 7. Парвиз Умарбаев, 19. Александър Василев, 9. Бирсент Карагарен, 10. Венсан Марсел, 14. Димитър Илиев (к), 99. Преслав Боруков

Треньор: Александър Тунчев

Съдия: Станимир Тренчев
Стадион: "Българска войска ", гр. София
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР