Отборът на ЦСКА може да се счита за сигурен участник

...
Отборът на ЦСКА може да се счита за сигурен участник
Коментари Харесай

ЦСКА размаза Титоград!

Отборът на ЦСКА може да се смята за сигурен участник във втория квалификационен кръг на Лига Европа, откакто разгроми черногорския Титоград с 4:0 и значително обезсмисли реванша след седмица. Официални дебюти за „ червените” при гръмката победа направиха Диего Фабрини, Греъм Кери, а след това и Петър Занев.

Стадион „ Българска армия” получи доста мотиви за удовлетворение, тъй като в хода на съвсем целия мач „ червените” диктуваха темпото и търсеха способи да пробият защитния вал на противника. Трябва да се регистрира, че през първата част, до момента в който резултатът към момента беше 0:0, Титоград имаше два съществени шанса, само че след откриващия гол на Евандро да Силва всичко протече по желан метод за ЦСКА.

Добромир Митов: Всички се раздадоха на най-много

Димитър Пенев удовлетворен от "червения " триумф

След паузата бързи голове на Тиаго Родригес и Жеферсон Телес небрежно успокоиха играчите на Добромир Митов, а черешката на тортата пристигна от Кристиян Малинов, който осъществя в 72-ата с воле от към 40 метра. Така след седмица ЦСКА има потребност да просто да изиграе дисциплинирано още 90 минути против отстъпващия по класа противник, а по-късно може да концентрира напълно вниманието си към идващото затруднение в Европа - хърватския Осиек.

Греъм Кери: Не чаках да играя, имаме доста за възстановяване

Малинов: Титоград бяха до първия гол, по-късно беше ясно

Евандро: Щастлив съм, още веднъж отбелязвам

„ Червените” потеглиха доста напористо против черногорския съперник и още в 3-ата минута Али Соу имаше чудесна опция да открие резултата. Грешка при разиграването за Титоград подари топката на гамбиеца, който мигновено се устреми напред с необятна крачка. Той подмина Чуквуджекву Аджана-Чинеду в наказателното поле и стреля технично около вратаря Саша Иванович. Слабият шут разреши на Балша Банович да почисти пред голлинията.

В идващите минути гостите се заеха много съществено да убият ритъма на ЦСКА със серия от нарушавания, а на собствен ред получиха по никакъв начин нелош късмет поради осезаемата липса на синхрон сред Пламен Гълъбов и Нуно Томаш. В 16-ата минута Менди Мамаду даде забавен пас над централната отбрана, а Гълъбов много нескопосано опита да остави Радомир Джалович в засада. Вместо това черногорецът напредна напълно самичък против вратаря и само неналичието на скорост в краката на 36-годишния голаджия разреши на Черниаускас да избие топката при границата на пеналта.

До края на полувремето още на няколко пъти Томаш и Гълъбов демонстрираха неприятна връзка, само че таман португалецът избави „ червените” в 25-ата минута. Тогава центрирането на Райчевич от ъглов удар отляво по офанзивата мина купа от играчи при близката греда, с цел да поеме застрашително към Джалович във вратарското поле. Томаш реагира и с рамо съумя да върне, въпреки и рисково, към Черниаускас, който улови на самата голлиния.

ЦСКА имаше хубава голова опция в 33-ата минута. Греъм Кери се отскубна отдясно в наказателното поле и получи страховит пас по земя от Фабрини. Ирландецът стигна до аутлинията и върна към точката на дузпата, където обаче италианецът и Тиаго Родригес взаимно си попречиха. В последна сметка изстрелът на португалеца беше париран от бранител в корнер.

Все отново разумното се случи в 40-ата минута, въпреки и със сериозна доза шанс. Евандро предизвика нарушаване на Роганович на към 2-3 метра от границата на наказателното поле. Тиаго изпрати мощен шут около стената, като топката беше ориентирана по-скоро в центъра на вратата. Вратарят Саша Иванович очевидно подцени обстановката и изпусна кълбото, което разреши на Евандро да дотича и с щастлива добавка да вкара за 1:0.

Три минути по-късно ЦСКА изпусна да нанесе съдбоносен удар по упоритостите на своя противник. Заучено осъществяване на директен свободен удар отдясно на Греъм Кери докара до огромно безредие, откакто изстрелът на Рубен Пинто с пета не сполучи. По някакъв метод топката се озова в краката на Гълъбов, който от 5 метра вместо да порази относително незащитената врата разтресе дясната сглобка.

Второто полувреме не можеше да има по-позитивно начало за ЦСКА. Само в границите на 2 минути „ червените” направиха доста ясна поръчка за място във втория квалификационен кръг. В 53-ата Фабрини с следващия си съобразителен пас откри Кери при дъгата, а ирландецът се ориентира и потегли на пробив през центъра. Той шутира през краката на Банович, което докара до избавяне на Иванович, само че секунда по-късно Тиаго Родригес с глава бутна топката в мрежата – 2:0.

В 55-ата за трети път в мача домакините се разписаха и още веднъж стана след добавка. Али Соу показва неотстъпчивост и подгони една привидно обречена топка отляво в наказателното поле. Той изпревари бранителя до себе си и опита да чукне с външен фалц около вратаря. Саша Иванович се намеси, само че за следващ път довечера нямаше шанс, тъй като Жеферсон беше заел идеална позиция и с диагонален шут повиши до 3:0.

След бързите попадения ЦСКА несъмнено понижи оборотите и се концентрира върху управлението на мача. Въпреки това „ червените” стигнаха и до четвърти гол, за който още веднъж виновността падна върху вратаря. В 72-ата минута Саша Иванович избяга настрана от вратата си, с цел да опита да почисти топката от наказателното си поле. Той не придаде на топката нито височина, нито мощ, а тя полетя право към намиращия се на към 40 метра Малинов. Халфът без да се замисля нанесе изстрел от воле, който откри незащитената цел, без да даде никакви шансове на Иванович да се оправдава.

ЦСКА – ТИТОГРАД 4:0

1:0 Евандро 40'

2:0 Тиаго Родригес 53'

3:0 Жеферсон 55'

4:0 Кристиян Малинов 72'
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР